Blødning i graviditeten

Når man får smerter eller blødning i graviditeten, rejser det ofte mange spørgsmål om hvorfor, og hvad der kan gøres. Her besvarer vi nogle af spørgsmålene.

Når man får smerter eller blødning i graviditeten, rejser det ofte mange spørgsmål om hvorfor, og hvad der kan gøres. I denne folder vil vi gerne besvare nogle af spørgsmålene. Har du andre spørgsmål, så spørg personalet.

dekorativt billede

Hvad betyder blødning eller smerter tidligt i graviditeten?

Det er ikke sjældent, at der kommer en blødning eller lette smerter tidligt i graviditeten. I de fleste tilfælde forløber resten af graviditeten uden problemer og du føder et sundt barn.

Blødning eller smerter kan også være et tegn på, at du er ved at abortere, eller at graviditeten sidder udenfor livmoderen. Derfor får du foretaget en ultralydskanning for at se, om graviditeten ser normal ud.

Hvad skal der videre ske?

Hvis din ultralydskanning viser, at graviditeten ser normal ud, kan du gå hjem igen og tage den med ro i en uge for at få blødningen til at stoppe. Herefter kan du stille og roligt gøre, som du plejer. Så vidt lægerne ved i dag, kan man ikke gøre mere for at undgå en abort tidligt i graviditeten.

Hvis graviditeten er gået til grunde, vil lægen vurdere, om du skal indlægges til en udskrabning. Hvis skanningen ikke med sikkerhed kan afgøre, hvordan din graviditet udvikler sig, tilbyder vi dig en kontrol, hvor vi følger graviditetens udvikling med blodprøver og skanning. 

Hvordan forholder jeg mig hjemme?

Hvis du får tiltagende blødning eller flere smerter, kan du ringe til afdelingen.

Redaktør