​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Tour de France påvirker trafikken til og fra Rigshospitalet

Afviklingen af Tour de France i København 1. juli 2022 påvirker trafik og parkeringsforhold i København og omkring Rigshospitalet fra tirsdag den 28. juni kl. 18.00 til lørdag den 2. juli kl. 16.00

Vi har samlet de praktiske informationer, du har brug for, når du skal besøge Rigshospitalet under afviklingen af Tour de France-cykelløbet i København. 

Det vil være sværere at komme til og fra Rigshospitalet særligt den 1. og 2. juli.

Alle undersøgelser og behandlinger forløber normalt hos os, og der er med beredskab aftalt planer for, hvordan akut syge patienter transporteres til Rigshospitalet. Alle ambulancer kan krydse Tour-ruten.

Lad bilen stå - og tag Metro, cykel eller gå

Vi opfordrer til, at du så vidt muligt benytter dig af andre transportmuligheder end bil til hospitalet. Du kan blandt andet benytte metroen og stå af ved Trianglen station. Busser kører, men ruter og afgange bliver påvirket af arrangementet.
Hvis du tager cyklen eller er til fods, kan du krydse Tour de France ruten udvalgte steder

Unødig kørsel i bil frarådes 1. til 2. juli 

Organisationen bag Tour de France i København varsler, at det vil være meget vanskeligt at komme rundt i bil den 1.-2. juli, og fraråder at al unødvendig kørsel inden for og på tværs af Tour-ruten.

Adgang til Rigshospitalet i bil 

Vælger du at køre i bil, eller bliver du kørt til hospitalet af en pårørende, er eneste vej ind til Rigshospitalet via Edel Sauntes Allé ved Fælledparken.´

  1. ​​Du kan køre via Lersø Park Allé ved Universitetsparken og dernæst fortsætte ad Edel Sauntes Alle
  2. Kommer du nordfra via Lyngbyvej er der ved Haraldsgade en afspærring bemandet af politi og hjemmeværn. Her kan personale og patienter få lov at passere til Rigshospitalet via Nørre Allé og Edel Sauntes Allé.
Alle øvrige veje til Rigshospitalet er lukkede for indgående trafik. 


​Parkeringspladser er stærkt begrænsede 

Fredag den 1. juli kl. 01.00 - lørdag 2. juli kl. 16.00 er antallet af parkeringspladser til patienter omkring Rigshospitalet stærkt begrænset. 

På veje omkring Rigshospitalet og på Østerbro er der inddraget ca. 2.300 offentlige parkeringspladser, og derfor vil det være meget svært at finde parkeringsplads i nærheden af Rigshospitalet. 

Parkeringsforhold og -regler på Rigshospitalets egen matrikel er uændret i perioden. ​
På kortet kan du se afmærkninger, der viser patientparkering på Rigshospitalets eget område​.


Bil – kan jeg køre i bil Rigshospitalet?

Ja, men der vil kun være én vej ind for biler til Rigshospitalet. Alle andre veje er spærret med Tour de France-afspærringer. 

Du skal køre via Edel Sauntes Allé ved Fælledparken. Politi og hjemmeværn vil hjælpe og styre trafikken. 

Organisationen bag Tour de France i København varsler, at det vil være meget vanskeligt at komme rundt i bil i København den 1.-2. juli. Organisationen fraråder at al unødvendig kørsel inden for og på tværs af Tour-ruten.Parkering – hvor kan jeg parkere?

Parkeringsforhold til patienter og pårørende på Rigshospitalets egen matrikel ændres ikke

Dog inddrages ca 2.300 offentlige parkeringspladser i området omkring Rigshospitalet. 

Det vil derfor være meget svært at finde en parkeringsplads .


Metro – kan jeg komme til Rigshospitalet i metro?

Ja det kan du. Nærmeste station er Trianglen metrostation. Alternativt Vibenhus Runddel.


Bus – kan jeg komme til Rigshospitalet med bus?

Ja busser kører, men ruter og afgange bliver påvirket af arrangementet. En del veje omkring Rigshospitalet er afspærret, så derfor kører busserne ikke forbi Rigshospitalet som normalt. 


​​​​​​
​​

Redaktør