Når du skal testes for coronavirus

Er du henvist til coronatest/COVID-19 på Rigshospitalet? Læs mere om, hvor du skal møde op og hvordan du skal forholde dig, her på siden.​

Test på Rigshospitalet 

Podeklinikken er kun åbne for patienter og personale fra Rigshospitalet. Det betyder, at du udelukkende kan blive testet for coronavirus her, hvis du har en aftale hos Rigshospitalets afdelinger og klinikker, eller hvis du er ansat. Der opfordres til at alle patienter med en aftale på Rigshospitalet testes forud for besøg.

Hvis du skal akut indlægges eller have foretaget undersøgelser, der giver særlig risiko for dråbesmitte, vil du blive henvist til test for coronavirus. Du modtager besked om dette i din e-boks, hvor du også får nærmere besked om, hvornår du kan blive testet. 

Ingen tidsbestilling - kun fremmøde
Det er ikke muligt at booke en tid til Rigshospitalets podeklinik. I stedet skal du blot møde op ved podeklinikken, hvis du skal testes forud for besøg på Rigshospitalets afdelinger og klinikker. Det er fortsat muligt at booke testtider på alle andre hospitaler.

Hvor skal du møde op til test på Rigshospitalet? 

Det er kun patienter, der er blevet henvist til test for COVID-19, der kan møde op i podeklinikkerne. Pårørende bedes vente udenfor. 

Når du ankommer

  • Hav dit sundhedskort klar, så går det hurtigere.
  • Det er ikke tilladt at fotografere eller filme på området af hensyn til andre patienter og personale.
  • Husk mundbind.

Parkering

  • Følg p-skiltene i området.
  • I Ryesgade er der cykelparkering i gården. 

Åbningstider 

  • kl. 09-16 alle ugens dage Øvrige testcentre

Her finder du adresser på Testcenter Danmarks faste COVID-19-teststeder og mobile teststeder i Region Hovedstaden.​

Find vej til COVID-19 teststeder, som ikke kræver lægehenvisning Hvem kan blive testet?


Sådan får du svar på din test

Du får svar på din test ved at logge på sundhed.dk med dit NemID. Borgere, der ikke har NemID, kan få svar hos egen læge​. En negativ test betyder, at du ikke er smittet med coronavirus. En positiv test betyder, at du er smittet. 

Gå til sundhed.dk


Hvis du er smittet 

Hvis din test viser, at du er smittet med COVID-19, skal du gå i isolation i dit hjem, indtil du har været symptomfri i 48 timer. Indtil du ved, at du ikke er smittet, skal du også følge reglerne for isolation.

Mens du er syg, kan du pleje dig selv som ved andre virusinfektioner:

  • Drik rigeligt med væske, især hvis du har høj feber 
  • Muskelsmerter, hovedpine og feber kan du forsøge at lindre med paracetamol
  • Ved feber bør du tage paracetamol regelmæssigt for at undgå ubehagelige svingninger i temperaturen
  • Brug lægemidlerne i så kort tid som muligtog i lavest mulige dosis

Hvis du får det værre 

Hvis du får problemer med din vejrtrækning, forværring af dine symptomer eller er syg over flere dage, skal du ringe til egen læge (eller 1813, hvis det er uden for din egen læges åbningstid).

Få mere at vide

Informér dine nære kontakter, hvis du er smittet med coronavirus 

Ring eller skriv til dine pårørende og andre, du har været i nær kontakt med og fortæl, hvis du er smittet. Det er vigtigt, at de ved, at de skal være ekstra opmærksomme på, om de også er smittet. Se mere om nære kontakter på www.coronasmitte.dk


Redaktør