Hurtigere adgang til prøvesvar og journalnotater

​Nu kan du se prøvesvar og journalnotater, så snart de er godkendte og ligger klar. Du finder dine sundhedsdata på sundhed.dk eller på MinSundhedsplatform.dk.
Hidtil har der været en forsinkelse på tre til fem dage på at se dine journalnotater og prøvesvar i Sundhedsjournalen på Sundhed.dk og Min Sundhedsplatform. På nogle prøver har der været en forsinkelse på syv dage. Det ændres nu, så journalnotater er tilgængelige, når de er journalført og godkendt, og prøvesvar er tilgængelige, når de er klar. Der kan være op til to dages forsinkelse af tekniske årsager.

Hurtigere adgang, bedre overblik og aktiv deltagelse

Det er regionerne, der i fællesskab har besluttet, at der ikke længere skal være forsinkelse på prøvesvar og journalnotater. Det betyder, at du som patient får nemmere og hurtigere adgang til dine prøvesvar og journalnotater. Det giver dig et bedre overblik og en mulighed for at deltage aktivt og involvere dig i din behandling.

Du kan se svaret før din læge

Ændringen betyder også, at du kan se svar, som lægen endnu ikke har haft mulighed for at gennemgå eller kontakte dig om.

Hvis et prøvesvar giver anledning til videre undersøgelser eller behandling, vil du blive kontaktet af den pågældende læge eller hospitalsafdeling.

Du er altid velkommen til at kontakte din læge eller hospitalsafdeling, hvis du har spørgsmål.

Frameld dig påmindelser fra MinSundhedsplatform

Når et prøvesvar eller journalnotat er klart, vil du som udgangspunkt modtage en påmindelse på mail fra Min Sundhedsplatform. Du skal derfor være opmærksom på, at hvis du ikke ønsker at modtage påmindelser, skal du aktivt fravælge det på MinSundhedsplatform.dk.
Gå til MinSundhedsplatform.dk

Du skal aktivt vælge at se svar på Sundhed.dk

I Sundhedsjournalen på sundhed.dk skal du aktivt vælge at se prøvesvar og journalnotater. Der er sat en teknisk barriere op, så du ikke ved en fejl kommer til at læse prøvesvar eller journalnotater uden, at du først er blevet orienteret.
Gå til Sundhed.dk

Læs mere


Redaktør