Afdeling for Krisepsykologi får ny leder

​Marie Høgh Thøgersen er fra den 1. oktober ny leder i Afdeling for Krisepsykologi. Hun kommer med erfaring som både klinisk psykolog, forsker og leder.​


Den 1. oktober overtager Marie Høgh Thøgersen stolen som leder af Rigshospitalets Afdeling for Krisepsykologi. Hun kommer fra en stilling som forsknings- og udviklingschef i Dansk Institut mod Tortur (DIGNITY). 

- Jeg er meget glad for, at vi har kunnet tiltrække så erfaren en profil som Marie. Hun har en solid indsigt i det arbejde, som Afdeling for Krisepsykologi løfter på Rigshospitalet, og vi glæder os til at byde hende velkommen, siger Jannick Brennum, centerdirektør i Neurocentret. 

Marie Høgh Thøgersen er uddannet psykolog, ph.d. og klinisk specialist i psykotraumatologi. Hun har arbejdet med krisepsykologi og traumer det meste af sin karriere, blandt andet som klinisk psykolog på Afdeling for Krisepsykologi på Rigshospitalet. 

- I mit arbejde har jeg ofte trukket på de erfaringer, jeg fik som ung psykolog på Krisepsykologisk Afdeling. Jeg glæder mig til at komme tilbage til afdelingen, og som leder til at bidrage til dens vigtige arbejde og videre udvikling, fortæller Marie Høgh Thøgersen. 

I løbet af sine ni år i Dansk Institut mod Tortur har Marie Høgh Thøgersen også været klinikchef for DIGNITYs specialiserede klinik for traumatiserede flygtninge, samt leder af den Danske Trauma Database for Flygtninge, en forskningsdatabase, som samler klinisk data på tværs af syv nationale traumeklinikker.  Redaktør