​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Rigshospitalet inviterer til kig ind i fremtidens sundhedsvæsen

Hvordan får vi det bedste sundhedsvæsen i 2040? Rigshospitalet åbnede dørene til Fremtidsdage 29.-30. marts.Hvordan er man patient i 2040? Er sundhedsvæsnet overtaget af robotter? Og kan man egentlig vise omsorg virtuelt?

Fremtidens sundhedsvæsen er til debat, når der for første gang afholdes Fremtidsdage på Rigshospitalet. Dagene bliver fulde af oplæg, aktiviteter og debatter og er åbne for patienter, samarbejdspartnere, medarbejdere og interesserede borgere. 

Hospitalsdirektør Rasmus Møgelvang glæder sig til at sætte fokus på de mange muligheder, sundhedsvæsnet står over for.

- Udvikling inden for data, kunstig intelligens og nye teknologier giver os fantastiske nye måder at diagnosticere og behandle på. Samtalen om, hvordan vi gør det bedst og selvfølgelig først og fremmest, hvordan det skal være at være patient i fremtiden, skal vi tage på tværs af sundhedssektoren og med patienter og borgere, siger han. 

Programmet kan ses på: www.rigshospitalet.dk/fremtidsdage​

Aktiviteter står i kø

Rasmus Møgelvang indleder selv dagene i selskab med hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital Poul Blaabjerg i samtale om, hvordan fremtidens hospital vil se ud, og om vi overhovedet vil have hospitaler i 2040? 

Derudover vil der blandt andet være paneldebatter, fremtidslaboratorier og ved flere Speakers’ Corner korte oplæg og debatter, der stiller skarpt på fremtidstendenser og -dilemmaer. For eksempel: Hvad nu hvis din syge digitale tvilling kan holde dig rask? Hvad nu hvis hospitalsbehandling foregår i hjemmet? Hvad nu hvis robotten stiller diagnosen?

- Uanset om man har mulighed for et kort eller et langt besøg, håber jeg at mange har mulighed for at komme forbi, få input og deltage i samtalen, siger Rasmus Møgelvang. 

Rør, lyt og smag på fremtiden

Besøgende kan se og teste, hvordan Virtual Reality kan være med til at hjælpe patienter og sundhedspersonale på mange forskellige måder i fremtiden. 

Det anerkendte Rumpistol Ensemble spiller minikoncerter i forhallerne på Blegdamsvej og i Glostrup. Og for de sultne er det muligt at købe fremtidsmad ved madvogne. 

​Programmet kan ses på: www.rigshospitalet.dk/fremtidsdage​

For yderligere information, kontakt: 

Pressekonsulent Jacob Gyldenløve Aaen

Tlf: 3545 4142 / Mobil: 5155 9069
Mail: jacob.gyldenloeve.aaen@regionh.dk

Redaktør