Folkeskoleelever kan få unikt indblik i Rigshospitalet

​Folkeskoleelever kan prøve kræfter med at lægge gips, anlægge blærekateter og se på celler i et mikroskop, når Rigshospitalet sætter gang i nyt koncept for erhvervspraktik.Elever i folkeskolens 8. og 9. klasse kan snart få et helt særligt indblik i sundhedsvæsenet og de mange forskellige faggrupper, der arbejder sammen på Rigshospitalet. Det sker, når Rigshospitalet i uge 16 sætter gang i et nyt koncept for erhvervspraktikanter.

- Vi har lavet et program, som er meget ”hands on”, og hvor erhvervspraktikanterne for eksempel kan prøve kræfter med at lægge en sonde, et blærekateter, anlægge gips og køre med en hospitalsseng. De unge skal aktiveres og have lov at prøve de forskellige faggruppers færdigheder af, så der er ikke nogen lange foredrag, fortæller Anne Frandsen, der er koordinerende uddannelseskonsulent i Rigshospitalets Enhed for Uddannelse.

Kommer bredt rundt på hospitalet

I løbet af ugen kommer eleverne derfor bredt rundt på hospitalet og møder blandt andre sygeplejersker, læger, fysio- og ergoterapeuter, bioanalytikere, radiografer, jordemødre og portører. Programmet byder på masser af praktiske øvelser, undervisning, besøg i en afdeling og rundvisning til spændende steder på Rigshospitalet.

I forhold til tidligere, hvor eleverne blev tilknyttet en specifik fagperson, som de fulgte i praktikken, får de nu mulighed for at få et bredere indblik i sundhedsvæsenet og de forskellige faggrupper, der arbejder sammen på hospitalet. Derfor behøver man ikke være afklaret med hvad man gerne vil være, når man deltager.

- Vi vil gerne give de unge et indblik i de mange forskellige muligheder, der er for at arbejde i sundhedsvæsenet, og på den måde hjælpe dem til at finde ud af, hvilken uddannelse der er den rigtige for dem, siger Anne Frandsen.


Læs mere om konceptet og tilmelding her
Redaktør