De første flytter ind i Bodil Eskesen Centret

​Den 25. maj flyttede de første patienter og medarbejdere fra Afdeling for Hjerne- og Rygmarvsskader ind i Rigshospitalets nye bygning i Glostrup.​
Vent...

Det røde bånd til de nye enestuer i Bodil Eskesen Centret blev klippet over ved indflytningen. 

11 patienter har som de første taget Bodil Eskesen Centret i brug, Rigshospitalets bygning til patienter med hjerne- og rygmarvsskader. Sammen med medarbejderne flyttede de fra afsnittet for rygmarvsskader i Hornbæk til den nye bygning i Glostrup. 

- Flytningen er gået godt og helt efter planen. Nu skal både patienter og medarbejdere have tid til at finde sig til rette. I starten vil de kunne opleve, at ikke alle detaljer i bygningen er på plads, siger Pernille Welinder, centervicedirektør for Neurocentret.

I næste uge flytter patienter og medarbejdere fra afsnittet for hjerneskader fra Hvidovre Hospital til Bodil Eskesen Centret. I alt flytter omkring 250 medarbejdere fra Afdeling for Hjerne- og Rygmarvsskader ind i bygningen, der har plads til 125 indlagte patienter. 

Bygget til patienter med hjerne- og rygmarvsskader
Bodil Eskesen Centret samler som det første sted i landet højt specialiseret behandling og genoptræning af mennesker med skader på hjerne og rygmarv. 

Patienterne får en bygning, der er bygget præcis til deres behov. Store enestuer, hvor der er plads til at komme rundt med en kørestol eller andet hjælpeudstyr, opholdsrum, hvor familien også kan være, og en træningshave, der giver mulighed for både adspredelse og genoptræning.

Farvel til Hornbæk efter 71 år 
I 1952 blev det fashionable Hornbæk Badehotel ud til Øresund ombygget til Hornbæk Kurbad til behandling og træning af børn med børnelammelser. Få år efter kom patienter med rygmarvsskader også til. Bygningen har siden dannet rammen for hverdagen for mange både patienter og medarbejdere.

- Flytningen til Bodil Eskesen Centret er først og fremmest en festdag, som vi har glædet os til. Men samtidig er det med vemod, at vi siger farvel til de helt særlige rammer i Hornbæk, som både medarbejdere og patienter gennem årene har været utrolig glade for, siger cheflæge Mette Lindelof, Afdeling for Hjerne- og Rygmarvsskader. 


​Patienttransport ankommer til Bodil Eskesen Centret i Glostrup​
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor