​​​​

Nye film til børn, unge og forældre om MR-skanning af hjertet

​To nye film skal være med til at berolige og forberede børn, unge og forældre på en MR-skanning af hjertet.
Når børn og unge skal have lavet en MR-skanning af hjertet, kræver det, at de kan ligge stille i lang tid, og at de kan holde vejret nogle få sekunder ad gangen, når radiografen beder om det.

For at sikre, at både børn, unge og deres forældre er godt forberedte på det, der skal ske, og kan øve sig på  at holde vejret på en bestemt måde derhjemme, har Rigshospitalets Afdeling for Børn og Unge i samarbejde med Hjerteforeningen fået udarbejdet to film om MR-skanning af hjertet. En til børn under 14 år og en til unge over 14. 

Filmene er lavet med en radiograf fra Rigshospitalet og statister, der agerer børn og forældre. 

Som en del af forberedelserne viser filmen en vejrtræningsøvelse, som barnet og teenageren skal øve sig på hjemmefra, for at være forberedt på det der skal ske. 

- Vi håber og tror på, at de to film vil bidrage til at gøre MR-skanninger af børns hjerter mere forudsigelige og bedre og dermed mindre ubehagelige for børnene. I sidste ende kan det betyde, at vi kan reducere brugen af medicin og anæstesi i forbindelse med skanningerne, siger børnehjertelæge Klaus Juul, der har taget initiativ til at få udarbejdet filmene i samarbejde med Hjerteforeningen og Rigshospitalets Kommunikationsafdeling. 


Film om MR-skanning af hjertet - for børn under 15 og deres forældre


​Film om MR-skanning af unge - for unge og voksne pårørende

​​

​Links og QR-Kode

Se filmene og giv QR-koden og links til filmene til alle forældre til børn og unge, der skal have lavet en MR-skanning af hjertet, så de kan være godt forberedte på det, der skal ske:

QR-kode til film til børn og deres forældre om MR-skanning hjertet

QR-kode til film om MR-skanning af børm 

QR-kode til film til unge om MR-skanning hjertet​

QR-kode til film om MR-skanning af unge og voksne

​Se alle film på denne side hjerteforeningen.dk/mr-skanning.

Filmene er lavet af Rigshospitalet i samarbejde med Hjerteforeningen og med støtte fra Børnehjertefonden.​

Redaktør