​​

Ny sjov måle-vejestation for børn og unge

​Måle-vejestationen på Afdeling for Børn og Unge er seneste skud på stammen af de prototyper på installationer, som testes i projektet ’Kroppens Rige’ i Mary Elizabeths Hospital.

Som led i den legende kultur, der skal præge Mary Elizabeths Hospital, fik Rigshospitalet i 2020 en donation på 4 mio. kr. fra Trygfonden til at udvikle konceptet ’Kroppens Rige' - en række installationer, hvor børn, unge og deres familier kan lege sig til en forståelse af krop, sygdom og undersøgelser, mens de er på hospitalet.

Projektet er et samarbejde med Experimentarium, der er eksperter i formidling af videnskab for alle aldre. Installationerne, der løbende testes og udvikles frem mod åbningen af det kommende Mary Elizabeths Hospital i 2026, skal dels fungere som dialogredskaber for børn, forældre og personale, dels som legeredskaber for barnet. Fælles for alle installationerne er, at de med en legende tilgang giver en forståelse af behandlingen samt afdramatiserer nogle af de procedurer, barnet skal igennem.

På Afdeling for Børn og Unge skal børnene med hjælp fra forældrene selv måle og veje sig inden konsultation, og det kan især være svært for forældre til små børn at motivere dem til at udføre proceduren. Derfor har brugeroplevelsesteamet på Mary Elizabeths Hospital nyfortolket afdelingens eksisterende måle-vejestation med det visuelle univers for Mary Elizabeths Hospital for at afdramatisere udstyret og gøre det mere tillokkende for børnene at benytte.

Derved får brugeroplevelsesteamet også testet, om og hvordan man med få visuelle virkemidler, kan gøre oplevelsen bedre for både patienterne og deres familier.

Udover den visuelle make-over af selve stationen, er der også tilføjet sjove postkort, hvor børn og forældre kan notere højde og vægt, samt om de for eksempelvis er høj som en farlig haj eller en blæksprutte. Postkortet kan familierne derefter medbringe til konsultationen, hvor det bruges som en dialogstarter mellem patient og personale.

Måle-vejestationen er blot én ud af 5 installationer, der i øjeblikket testes på forskellige afdelinger af Rigshospitalet i forbindelse med projektet ’Kroppens Rige’. 

Redaktør