​​​

Kom med ind i fremtidens sundhedsvæsen

Hvordan får vi det bedste sundhedsvæsen i 2040? Få et glimt og deltag i samtalen, når Rigshospitalet åbner dørene til Fremtidsdage 29.-30. marts.  Hvordan skal det være at være patient i 2040? Er sundhedsvæsnet overtaget af robotter? Og kan man egentlig vise omsorg virtuelt?

Få inspiration og vær med i samtalen om fremtidens sundhedsvæsen, når der for første gang afholdes Fremtidsdage på Rigshospitalet. Dagene bliver fulde af oplæg, aktiviteter og debatter med aktører fra hele sundhedsvæsnet og er åbne for alle.

 
Hospitalsdirektør Rasmus Møgelvang glæder sig til at sætte fokus på de mange muligheder, sundhedsvæsnet står over for.

-Udvikling inden for data, kunstig intelligens og nye teknologier giver os fantastiske nye måder at diagnosticere og behandle på. Samtalen om, hvordan vi gør det bedst og selvfølgelig først og fremmest, hvordan det skal være at være patient i fremtiden, skal vi tage på tværs af sundhedssektoren og med patienter og borgere, siger han. 

Muligheder står i kø

Fremtidsdagene indledes med en samtale om fremtidens sundhedsvæsen mellem Rasmus Møgelvang og hospitalsdirektør Poul Blaabjerg fra Aarhus Universitetshospital. Derefter kan man vælge at deltage i en eller flere aktiviteter: 

  • Tre paneldebatter stiller skarpt på muligheder for at løfte store udfordringer som ulighed, bæredygtighed og nye former for partnerskaber. Lægelig vicedirektør Morten Ziebell fra Sjællands Universitetshospital og Jesper Fisker, direktør i Kræftens Bekæmpelse er blandt paneldeltagerne. 

  • Korte Speakers Corner-debatter stiller skarpt på muligheder som ” Hvad nu hvis vi alle har en digital tvilling”, ”Hvad nu hvis hospitalsbehandling foregår i hjemmet?” og ”Hvad hvis robotten stiller diagnosen”.

  • Fremtidslaboratorier går i dybden med de store tendenser og præsenterer fagfolk fra Rigshospitalet, der allerede har taget hul på fremtiden.

Der bliver også mulighed for at lytte til musik fra Rumpistol Ensemble, opleve nye teknologiske løsninger via Virtual Reality på udstillinger fra Copenhagen Health Tech Cluster og meget mere. 

Sammensæt dit eget program

Fremtidsdage er åbent for alle og gratis at deltage i. Man kan vælge at deltage en hel dag eller komme forbi til et eller flere af arrangementerne.  

Der er aktiviteter begge dage den 29.-30. marts på Rigshospitalet Blegdamsvej 9, 2100 København Ø og på Rigshospitalet, Valdemar Hansens Vej 1-23, 2600 Glostrup.Redaktør