​​​​​

Tv-program giver forslag til entré-zone til Mary Elizabeths Hospital

​Fem designere i tv-programmet ’Danmarks næste Klassiker’ designer entré-zoner til Mary Elizabeths Hospital.
Vent...
​Tirsdag den 28. februar sender DR tredje episode af ’Danmarks Næste Klassiker’ sæson 4. Her kommer design til fremtidens børnepatienter og deres familier i fokus. De fem designere fra programmet bliver sendt ud af studiet og hen til testhuset for Mary Elizabeths Hospital ved Rigshospitalet for at møde patienter, pårørende og personale og designe et møbel. 

Præcis som mange af de gamle klassikere, skal deltagerne denne gang skabe et design til et specifikt sted. Og her kommer alle 5 designere på dybt vand, når de skal lave en entré-zone til fremtidens børne-ungehospital. For nu skal funktion, æstetik og materialer stå knivskarpt, når møblerne skal være med til at danne rammerne for de syge børn og deres familier. 

Formår designerne at tilsidesætte deres egne drømme og ønsker for udelukkende at opfylde alle opgavens krav? Det tager dommerpanelet stilling til i slutningen af programmet. Arkitekt Toke Bie Laugesen fra Mary Elizabeths Hospital er i denne udgave af programmet med i dommerpanelet, der ellers består af de dygtige designere Louise Campbell og Kasper Salto,

Toke Bie Laugesen udtaler:

- Det har været fantastisk at være med og inspirerende at se de løsninger, der er kommet frem. Det er imponerende, hvad designerne har kunnet nå at lave på så kort tid. Jeg er imponeret over både deres iderigdom og tilgang til en opgave, som var meget åben og kompliceret at løse på så kort tid. Alle forslag til løsninger kan vi blive inspireret af til designet til Mary Elizabeths Hospital, siger Toke Bie Laugesen, der understreger, at det at designerne i starten af programmet mødte både patienter, pårørende og sundhedsfaglige gjorde, at de var sporet godt ind på hvad et brugerdrevet design er i en kontekst som et hospital.

- De var sporet rigtig godt ind på de behov som både familierne har, og som klinikerne har, og at disse behov ikke altid er lette at forene, slutter Toke Bie Laugesen. 


Toke Bie Laugesen - med testhuset i baggrunden

Vindermodellen, som afsløres i programmet tirsdag den 27. februar, vil blive hængt op i testhuset til Mary Elizabeths Hospital, og planen er, at vinderen sammen med arkitektteamet og brugeroplevelsesteamet bag det kommende Mary Elizabeths Hospital vil arbejde videre med udviklingen af møblet, så det forhåbentlig kan bruges i hospitalet i fremtiden. 

Programmet er delvist optaget i testhuset til Mary Elizabeths Hospital foran opgang 5, og designerne har mødt både personale, patienter og pårørende for at målrette designet mest muligt til brugernes behov. 

Se med, når programmet bliver sendt på DR 1 tirsdag den 28. februar kl. 20. Udsendelsen kan også ses på DRTV fra kl. 06 tirsdag morgen. 

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor