​​

DR-serie om Rigshospitalet vender tilbage

DR er klar med seks nye afsnit af dokumentarserien ’Med livet i hænderne’, der følger de ansattes dagligdag på Rigshospitalet.

I DR’s dokumentarserie ’Med livet i hænderne’ kom seerne i foråret 2022 med helt ind bag Rigshospitalets lukkede døre og fik et unikt indblik i dagligdagen på udvalgte afdelinger. Serien er blevet rigtig godt modtaget af både tv-seere, anmeldere og ansatte fra sundhedsvæsenet – med virkelig flotte seertal til følge. ​

Nu vender DR tilbage med seks nye afsnit af den populære dokumentarserie. Mandag den 28. august bliver alle seks afsnit frigivet på én gang på DRTV. Derudover vises serien et afsnit ad gangen på DR1 hver onsdag begyndende fra onsdag den 30. august. kl. 21.25. ​

Nye og kendte ansigter 

DR har gennem næsten et halvt år været fluen på væggen hos en række af hospitalets medarbejdere. Anden sæson byder på både nye medvirkende, men også ansigter, som seerne kender fra seriens første sæson. En af dem er portøren Michael Morsø:

DR's fotograf Mathias Vejen gør klar til et interview med Michael Morsø i kælderen under Rigshospitalet, Blegdamsvej. Foto: Jacob Gyldenløve Aaen.​


-  Jeg sagde ja til endnu en sæson, fordi jeg virkelig holder af mit job som portør. Og fordi jeg gerne vil være med til at løfte portørfaget og give et helt billede af, hvordan det er at være portør på et højtspecialiseret hospital, siger Michael Morsø og fortsætter:

- Jeg vil gerne vise alle de spændende arbejdsopgaver, vi har her på Rigshospitalet. Men jeg vil ikke være med til at tegne et rosenrødt billedet af faget. Jeg vil også gerne vise, når det er svært. For eksempel når vi har et hårdt patientforløb, som sætter sig fast i én og kan være svært at ryste af sig. Eller når der er travlt, og vi er nødt til at tage ekstravagter for at få det hele til at hænge sammen.  

Tæt på hjertetransplantation 

Andre velkendte ansigter i seriens anden sæson er funktionschef i Patient- og brugerservice Jan Krogshede, der styrer kælderen under hospitalet. Ligesom violinist Lisbeth Sagen endnu engang spiller for patienterne.


Rie Haulik Aalbæk Madsen og Christian Carranza​ pryder DR's officielle plakat til 2. sæson af 'Med livet i hænderne'. Foto: DR.​

Nye ansigter i serien er hjertekirurg Christian Carranza, som tager seerne helt tæt på en hjertetransplantation og anden avanceret hjertekirurgi. I TraumeCentreret møder seerne sygeplejerske Rie Haulik Aalbæk Madsen, der blandt tager sig af pårørende til alvorligt sårede eller akut syge patienter. Og så kommer seerne med sygeplejerske Carina Mai Andersen fra Afdeling for Organkirurgi og Transplantation, når hun tager sig af tarmopererede patienter.     

’Med livet i hænderne’ er et rent reportageformat uden vært. Tv-lægen Peter Qvortrup Geisling vil igen være seriens fortæller.


Redaktør