
Abigail Anne Kressner, ingeniør og forsker i Center for Hørelse og Balance, Afdeling for Øre-Næse-Halskirurgi og Audiologi.
- Jeg er ansat i en delt stilling mellem DTU og Center for Hørelse og Balance, hvor patienterne bliver diagnosticeret og behandlet for hørenedsættelse og døvhed. Jeg er glad for at arbejde på Rigshospitalet, fordi jeg er tæt på både patienterne og klinikerne. Det giver mig en bedre forståelse for deres behov og er med til at bygge bro mellem den kliniske behandling og forskningen.
- Mit arbejde består blandt andet i at være projektleder og vejleder på forskellige projekter, som skal hjælpe klinikere og patienter. Et af projekterne handler om spatial hearing – det vil sige al den lyd, der er rundt omkring os. Nutidens høreapparater er gode til at hjælpe patienterne med at høre, men der er stadig mange, som har det svært i situationer, hvor der er mange lyde rundt omkring dem – for eksempel på en restaurant, i et klasseværelse eller på en legeplads. Vi prøver at blive klogere på, hvordan vi kan bruge moderne værktøjer til at fange disse patienters vanskeligheder, og blive bedre til at tilbyde individualiseret behandling. Vi udvikler nye virtual-reality-baserede metoder, der bedre kan måle på patienters evne til at klare sig ude i verden, mens de er her i klinikken. Vi håber på, at vores spatial hearing lab kan hjælpe os til at give bedre behandling i fremtiden.
Hvad er det bedste ved dit arbejde?
- Det er megaspændende og meningsgivende at være tæt på patienterne. Jeg har selv høretab og har altid været ørepatient, og som barn gik jeg hos en rigtig god kirurg, der hjalp mig rigtig meget. Derfor er det både sjovt og meget inspirerende for mig at arbejde sammen med lægerne om at hjælpe andre som mig, og jeg er meget optaget af at skabe ny viden og nye metoder til at gøre hverdagen nemmere for personer med nedsat hørelse.
Hvad er den vigtigste evne, man skal have i dit job?
- Det er meget vigtigt at være nysgerrig og stille spørgsmål. Man skal have en åbenhed for at forstå andres problemer, og hvorfor det er svært for dem. Det, som er et problem for den ene, er det måske ikke for den anden – og omvendt. Arbejdet som ingeniør kræver også, at man kan være kreativ – særligt når vi snakker om fremtiden. Ofte kan man godt løse problemerne rent praktisk, men hvis vi skal kunne udvikle nye, smartere løsninger, skal man turde tænke kreativt. Sidst men ikke mindst er det vigtigt at være god til at kommunikere. Det er vi ingeniører ikke altid, men det er rigtig vigtigt i samarbejdet med de andre faggrupper.