En af Rigshospitalets største afdelinger får ny chefsygeplejerske. Sussi Løvgreen Larsen er ny chefsygeplejerske i Afdeling for Rygkirurgi, Led- og Bindevævssygdomme. Hun kommer fra en stilling som chefsygeplejersker i Afdeling for Allergi-, Hud- og Kønssygdomme på Herlev Hospital, hvor hun har været de seneste syv år. Derudover kommer hun med en solid ledelseserfaring fra en lang række af specialer og afdelinger, især inden for onkologien, men også fra urologien, hvor hun grundlagde de ledelsesmæssige kompetencer, hun fortsat bygger videre på.
Sussi Løvgreen Larsens erfaring fra flere forskellige afdelinger, hvor både de medicinske og kirurgiske områder har været til stede, er et stærkt kort på en afdeling, hvor mange kulturer og fagligheder mødes og skaber et spændende rum. Tværfaglighed på kryds og tværs er en væsentlig præmis og stolt fællesnævner i afdelingen, hvor der er en kontinuerlig spændende udvikling understøttet af en tværfaglig forskningsenhed.
De mange specialer, kulturer og den tværfaglige udvikling er noget, den nye chefsygeplejerske ser frem til:
- Jeg ser frem til at skulle arbejde med de forskellige kulturer og interessante specialer med mange facetter, som jeg glæder mig til at dykke ned i. Og så bliver det ikke mindst spændende at være med til at arbejde med opgaver, der taler ind i det nære sundhedsvæsen, og som stiller nye spændende udfordringer til os alle i afdelingen, siger Sussi Løvgreen Larsen.
Den nye chefsygeplejerske påpeger, at tværfaglighed i både forskning, behandling og forløb er et centralt element for hende:
- At få tværfagligheden til at spille til gavn for patienterne er meget vigtig, og det er det, vi er her for. Jeg har en stærk fornemmelse af, at det allerede fungerer godt i afdelingen, og det glæder jeg mig til at videreudvikle, fortæller Sussi Løvgreen Larsen.
Også afdelingens cheflæge Henrik Røgind glæder sig over, at Sussi Løvgreen Larsen bliver en del af Afdeling for Rygkirurgi, Led- og Bindevævssygdomme:
- Med Sussi får vi en erfaren og dygtig leder, som udstråler en medrivende entusiasme. Retningen og den grundlæggende indstilling til arbejdet har vi i også til fælles. Vi skal gavne patienterne og sikre fortsat faglig udvikling i et godt arbejdsmiljø. Men medarbejdere, ledere og jeg vil helt sikkert blive udfordret på nye og spændende måder at tænke og arbejde på. Det glæder jeg mig meget til, fortæller cheflæge Henrik Røgind.
Det skal være sjovt at gå på arbejde
Nysgerrigheden på andre mennesker og fokus på både faglighed og ikke mindst tværfaglighed har været en rød tråd i arbejdslivet. Sussi Løvgreen har igennem hele sine lederkarriere været optaget af arbejdsmiljø, og har siden 2018 arbejdet med onboarding, hvor hun blandt andet har drevet flere projekter og initiativer på tværs af regionens hospitaler:
– Det er vigtigt for mig, at man har det godt i sit job, og det skal være sjovt at gå på arbejde. Det betyder ikke, at det ikke kan være svært eller fagligt udfordrende eller travlt, men rammerne skal være i orden. Derfor er god onboarding vigtig, både i forhold til rekruttering, men især for fastholdelse og et godt arbejdsliv på længere sigt, forklarer Sussi Løvgreen Larsen og fortsætter:
- Jeg har mærket og fået indtryk af, at arbejdsmiljøet er rigtig godt, og det ligger mig meget på sinde at støtte godt op om det sammen med Henrik (Røgind, cheflæge red.), de øvrige ledere og med alle afdelingens erfarne og dedikerede medarbejdere.
Faglighed og arbejdsglæde går hånd i hånd, hvis man spørger Sussi, som derfor også vil arbejde på at styrke forskning i sygepleje, hvor afdelingen allerede er godt med og har en professor på området:
- Jeg glæder mig meget til at videreudvikle og understøtte den forskning i sygepleje, der allerede er godt i gang med Bente (Appel Esbensen, professor red.) i spidsen. Den tværfaglige forskning og i det hele taget en god tværfaglighed, er afgørende for at udvikle hinanden fagligt, men også for at kunne udvikle endnu bedre og nye behandlingstilbud til vores patienter fremadrettet, forklarer Sussi Løvgreen Larsen og understreger, at man i hendes optik bliver noget særligt i kraft af hinanden og kun sjældent alene.
Data og digitalisering er til for at blive brugt
Udover arbejdsglæde og tværfaglighed er data og digitalisering også noget, som Sussi Løvgreen vil have fokus på i sit nye job. Og det er værktøjer, hun allerede bruger aktivt:
- Afdelingen er allerede rigtig langt fremme i forhold til telemedicin og videokonsultationer, og jeg er meget optaget af, hvordan vi kan udnytte digitaliseringsmulighederne til fordel både for patienterne, men også til at bruge personalets ressourcer og kompetencer bedst muligt. Vi oplever, at der bliver færre til at løfte opgaverne, og her mener jeg, at vi kan og skal benytte digitaliseringsmuligheder til at passe på vores ansatte og samtidig fastholde de gode patientforløb, siger Sussi Løvgreen.
Blikket for digitalisering er ikke taget ud af det blå. Sussi Løvgreen Larsen har i mange år arbejdet med datadreven ledelse blandt andet i forbindelse med overholdelse af udredningsretten. Hun betegner selv den datadrevne ledelse, som en af hendes spidskompetencer, men aldrig på bekostning af andre måder at arbejde på:
- Nogle gange føler vi, i stedet for at vide, men vi skal vide, for at kunne træffe nogle gode beslutninger. Data kan ikke stå alene, men det er vigtigt redskab, der er med til at danne baggrunden for den vej, vi skal, fortæller Sussi Løvgreen Larsen.
Udover dataarbejde er Sussi Løvgreen Larsen heller ikke bleg for rugbrødsarbejde, især ikke hvis det sker i samarbejde med andre. Hun får energi af samarbejdet, og af det samspil der er når mennesker mødes. Og så glæder hun sig for alvor at komme i gang.
Sussi Løvgreen Larsen har en master i Ledelses- og Organisationsudvikling, MLO fra Aarhus Universitet, hvor hendes afhandling omhandlede samarbejdet på tværs af professioner på tværs i sundhedsvæsenet – og kulturforskellenes betydning for det tværprofessionelle samarbejde. Derudover har hun også to ledelsesuddannelser fra Region Hovedstaden. Hun er oprindeligt uddannet sygeplejerske fra Herlev Sygeplejeskole i 1993.
Privat er hun gift med sin ungdomskæreste, sammen har de to børn og børnebørn og bor i Hillerød.
Sussi Løvgreen er tiltrådt pr. 1. oktober 2022.
Om Afdeling for Rygkirurgi, Led- og Bindevævssygdomme
Afdeling for Rygkirurgi, Led- og Bindevævssygdomme er Danmarks største reumatologiske afdeling og Nordeuropas største tværfaglige afdeling for rygsygdomme. Afdelingen forebygger, diagnosticerer, behandler og genoptræner patienter med sygdomme og skader, der påvirker led, muskler, ryg og knogler.
Afdelingen har omkring 400 medarbejdere og har afsnit fordelt på mange forskellige hospitaler, blandt andet har de afsnit på både Frederiksberg, Hillerød og Gentofte Hospital, mens den største del ligger på Rigshospitalet i Glostrup.
Afdeling for Rygkirurgi, Led- og Bindevævssygdomme er tilknyttet Københavns Universitet og har omfattende aktiviteter inden for forskning, udvikling og uddannelse og har førende eksperter inden for både gigt- og rygsygdomme, som deltager i flere forskningsprojekter.