​​​​​​

Rigshospitalet indgår partnerskab med Janssen og Johnson & Johnson MedTech

​Rigshospitalet skal arbejde sammen med en af verdens største life science-virksomheder om forskningsprojekter og innovative sundhedsløsninger, som skal komme både patienter og sundhedssystemer i Danmark og resten af verden til gode.​

Vent...


​​​​Fra venstre: Julie Brooker, administrerende direktør i Janssen, Henning Langberg, innovationschef på Rigshospitalet, og Sven Dohmann, landechef i Johnson & Johnson MedTech. 


​Rigshospitalet har indgået et strategisk partnerskab med Janssen Pharmaceutica NV, Johnson & Johnson-koncernens medicinalvirksomhed, om at undersøge og udvikle evidensbaserede løsninger, der tager afsæt i konkrete udfordringer i Rigshospitalets afdelinger.

Rigshospitalets højt specialiserede klinikere får med partnerskabet gavn af en af verdens største sundhedsvirksomheders ekspertise, erfaring og rækkevidde. Partnerskabet indebærer både samarbejde med selskabets farmaceutiske og MedTech-virksomheder[1].

Målet er i fællesskab at skabe bedre resultater for patienterne ved at accelerere forskningen samt indsamlingen og analysen af 'real world data' – det vil sige sundhedsdata fra andre kontekster end kliniske forsøg.

Partnerskaber med industrien er afgørende

Rigshospitalet har etableret et Innovationscenter, som arbejder for at identificere behov og udvikle, validere og skalere sundhedsløsninger på tværs af Rigshospitalets højt specialiserede centre. Med ambitionen om at være en global spydspids inviterer Rigshospitalet private virksomheder til at samarbejde om at udvikle fremtidens sundhedsløsninger.

- Det er afgørende, at vi samarbejder med industrien om at tackle de komplekse udfordringer, vi står over for, siger Henning Langberg, der er chef for Rigshospitalets Innovationscenter.

- Et samarbejde som dette kan frigive flere varme hænder, fordi vi arbejder på at skabe og implementere løsninger, som forbedrer fremtidens sundhed – en fremtid, som i stigende grad bliver digital og fokuserer endnu mere på forebyggelse og hjemmebehandling, siger han.

Danmark på verdenskortet

Henning Langberg tilføjer, at Rigshospitalet ser frem til at arbejde sammen med en virksomhed, der har en tydelig investeringsstrategi og et stort engagement i forskning og udvikling inden for Europa, Mellemøsten og Afrika. Han fremhæver desuden, at den nye samarbejdspartner arbejder med medicinske interventionsløsninger, det vil sige både med medicin og medicinsk udstyr, og har som mål at forbedre menneskers liv ved at ændre måden, sygdomme håndteres og forebygges.

- Med det strategiske partnerskab kan vi skabe løsninger, der kommer
patienter i hele verden til gode, og som sætter Rigshospitalet og Danmark endnu tydeligere på verdenskortet, siger Henning Langberg.

Samarbejdet er i tråd med den nationale life science-strategi, som blev præsenteret af regeringen i april i år. Den fremhæver vigtigheden af, at offentlige og private virksomheder går sammen i partnerskaber for at skabe
innovation og blandt andet sikre en bedre udnyttelse af sundhedsdata.

Til at starte med vil partnerskabet tage udgangspunkt i kræftområdet, hvor parterne – med respekt for databeskyttelse – skal arbejde sammen om at indsamle og analysere sundhedsdata for at forbedre behandlingen af lungekræft. Lungekræft er den kræftsygdom, der rammer flest i Danmark, og som var skyld i flest kræftrelaterede dødsfald i Europa i 2020.

Fra professor Ulrik Lassen, der er cheflæge i Afdeling for Kræftbehandling, lyder det:

- Vores fælles mål er at finde ud af, hvorfor behandlingen virker på nogle patienter, men ikke på andre. Med omfattende sundhedsdata kan vi få et klarere overblik over de barrierer, der forhindrer optimal behandling, så vi i fremtiden kan skræddersy behandlingen endnu mere præcist til hver enkelt patient.

Partnerskabet inkluderer også et samarbejde med Johnson & Johnson MedTech med henblik på at forbedre patientbehandlinger inden for kirurgiske områder.

- Patienter med misdannelser, traumer eller kræft fortjener den bedst mulige behandling. Der er behov for patientspecifikke løsninger, men for at kunne levere dem på den mest effektive måde, er vi nødt til at danne stærke partnerskaber med andre, der er de bedste inden for de områder. Vi arbejder til stadighed på at optimere og sikre behandlinger, der forbedrer livskvaliteten for vores patienter. Det er det, det handler om, siger Thomas Kofod, cheftandlæge i Afdeling for Kæbekirurgi.

Kun begyndelsen

Disse to projekter er dog kun begyndelsen på samarbejdet. Målet er, at det i fremtiden skal udvides til at omfatte flere projekter og sygdomsområder, begge parter har ekspertise indenfor.

- Vi vil gerne skabe et langvarigt samarbejde om innovative forsknings-
projekter, som gavner patienter og sundhedssystemer i hele verden. Partnerskabet er et vigtigt led i at opbygge den tillid og transparens, som er så vigtig for, at industrien og sundhedssystemet kan arbejde sammen på endnu flere områder i fremtiden i stærke offentlige-private partnerskaber – altid med bedre patientbehandling som omdrejningspunkt, siger Henning Langberg.

Partnerskabsaftalen med Janssen og Johnson & Johnson MedTech er del af en overordnet strategi på Rigshospitalet om at samarbejde med private virksomheder for at opnå og dele viden og ekspertise og for at sikre, at nye resultater og behandlinger kommer både nationale og internationale patienter til gode. Derfor er aftalen ikke-eksklusiv, hvilket betyder, at Rigshospitalet frit kan indgå partnerskaber med andre.


1: Repræsenteret af henholdsvis Janssen-Cilag Danmark og Janssen Pharmaceutica NV samt Johnson & Johnson MedTech EMEA.​​Kontaktpersoner

Henning Langberg, innovationschef, Rigshospitalet, 26 12 79 13 / henning.langberg@regionh.dk

Marianne Uldall, pressechef, Rigshospitalet, 35 45 53 27 / marianne.uldall.jepsen@regionh.dk

Stephanie Kupty, kommunikationschef, Janssen, 29 99 83 60 / skupty@its.jnj.com​​


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor