​​

Mona Tarpgaard bliver ledende overlæge i Afdeling for Bedøvelse og Operation i Juliane Marie Centret

​Det er en erfaren anæstesiolog, der fra 1. juli 2022 bliver ny ledende overlæge i Afdeling for Bedøvelse og Operation i Juliane Marie Centret.

Vent...

Mona Tarpgaard har fra sit arbejde som anæstesiolog på både Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital erfaring med at samarbejde med de fleste kirurgiske specialer på både operationsgange og intensivafdelinger.

De seneste fem år har Mona Tarpgaard arbejdet på Rigshospitalet som overlæge i Afdeling for Bedøvelse, Operation og Traumecenter i HovedOrtoCentret, hvor hun bl.a. har haft ansvaret for uddannelsen i børneanæstesi og tværfaglige uddannelsesforløb. 

Mona Tarpgaard var i perioden 2010-2016 ansat på anæstesiologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital og også her var både børn og akutte situationer i fokus. 

​Mona Tarpgaard (foto: Rigshospitalet)

Mona Tarpgaard glæder sig til at blive en del af Afdeling for Bedøvelse og Operation i Juliane Marie Centretog ser bl.a. frem til sammen med kolleger på tværs af hele Rigsho​spitalet at forberede de spændende perspektiver for afdelingen i henholdsvis et bækkenkirurgisk samarbejde og fusion og indflytning i det kommende Mary Elizabeths Hospital – Riget for børn, unge og gravide.

- Afdeling for Bedøvelse og Operation i Juliane Marie Centret er en professionel og stolt afdeling, som er førende inden for flere områder – en afdeling, jeg glæder mig meget til at blive en del af og bidrage til på det faglige og ledelsesmæssige område. Jeg har stor respekt for den ånd og kultur, som udgår fra afdelingen og ser frem til at blive en del af ledelsen i afdelingen og arbejde for at bevare det høje niveau hos de yderst kompetente medarbejdere og samtidig række frem mod en ny udvikling, siger Mona Tarpgaard.

Mona Tarpgaard har erfaring med at arbejde på et internationalt børnehospital, da hun fra 2010-2011 arbejdede på Great Ormond Street Hospital for Children i et fellowship bl.a. på det børneintensive afsnit (PICU). Hun var også en del af afdelingens akutte tilkaldehold og transportordningen 'CATS' (childrens acute transport service).

​Vil bygge bro og styrke samarbejde på tværs af centre

​Noget af det, der ligger Mona særligt på sinde i den nye stilling er at sikre et bredt samarbejde og arbejde for at bygge bro mellem de allerede eksisterende tiltag og funktioner for at komme stærkt og velforberedt over i det nye Mary Elizabeths Hospital og være godt forberedt på fremtidens sundhedsudfordringer. 

- Der er rigtig mange gode tiltag i gang allerede rundt om på Rigshospitalet i forhold til samling af børneanæstesien. Dem skal vi styrke, bevare og forene. Der venter stadig en masse udfordringer for at nå i mål, og dem skal vi stå sammen om og finde løsninger på i fællesskab sammen med gode kolleger i alle centre. Det arbejde ser jeg frem til at være en del af, slutter Mona Tarpgaard. 

Om valget af Mona Tarpgaard til stillingen som ledende overlæge for Afdeling for Bedøvelse og Operation, siger centerdirektør i Juliane Marie Centret Merete Lange: 

- Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Mona Tarpgaard. Hendes tilgang til ledelse, involvering og samarbejde er afgørende for at nå de gode resultater i afdelingen og på tværs af Rigshospitalet. Hendes stærke faglighed og tilgang til patienter og familier passer perfekt til den strategi, vi har lagt for både Juliane Marie Centret og Mary Elizabeths Hospital.
 
M​ona Tarpgaard kommer sammen med oversygeplejerske Lisbeth Jørgensen​ til at udgøre afdelings​ledelsen i Afdeling for Bedøvelse og Operation i Juliane Marie Centret. 

Ud over sit arbejde på Rigshospitalet har Mona de sidste mange år været aktiv i Dansk Selskab for Anæstesiologisk og Intensiv Medicin (DASAIM), både som formand for børneanæstesi- og intensivudvalget og en del af bestyrelsen. 

Når hun ikke arbejder, elsker Mona Tarpgaard udendørs motion, og hun er derfor i fuld gang med at udfordre sig selv med en kvart ironman, som hun skal gennemføre​ i august 2022 sammen med sine fire søstre. 
Mona Tarpgaard er 54 år, gift og har tre voksne børn. ​​
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor