Tæt på de allermindste

​Ny dokumentarserie følger livet på den højtspecialiserede neonatalafdeling på Rigshospitalet.

Vent...

​​

567 gram. Så lidt vejede den mindste af de små nyfødte, der medvirker i tv-serien ’Mit Lille liv’. Dokumentarserien i to dele er optaget på Rigshospitalets Afdeling for Intensiv behandling af nyfødte og mindre børn i perioden oktober 2021 – april 2022. 

Serien vises på TV2 og TV2 Play og følger blandt andet to indlagte familier og personalet på afdelingen i deres samtaler med familierne og behandling af børnene.

Dokumentaren giver et unikt indblik i livet på en højtspecialiseret neonatalafdeling på Rigshospitalet med fagpersoner fra mange forskellige specialer og afdelinger involveret i behandlingen – og fødslen. Dokumentaren giver samtidig et unikt indblik i, hvad det kræver at være læge og sygeplejerske på Rigshospitalet, og de dilemmaer og svære situationer både familier og personalet dagligt står i - i forbindelse med behandlingen af tidligt fødte. 

I serien følger man bl.a. 
  • Rikke, der bliver mor til Eva, som bliver født 3 måneder før tid (uge 24) og vejer blot 567 gram
  • Tine, der bliver mor til Vilje, der bliver født ved kejsersnit på Rigshospitalet ca. 2 måneder før tid. Tine er selv sygeplejerske på Afdeling for Intensiv behandling af nyfødte og tidligt fødte og skal derfor prøve at være patient i egen afdeling
  • Ditte, der er mor til Pilou – en af de tidligst fødte i Danmark, der har overlevet. Han blev født i uge 22+6 på et toilet, men blev reddet af lægerne på Rigshospitalets Neonatalafdeling. Han har det i dag godt og går til kontroller på Rigshospitalet

Cheflæge Morten Breindahl og overlæge Jakob Huusum fra Afdeling for Intensiv behandling af nyfødte og mindre børn samt overlæge Kaare Lundstrøm fra Afdeling for Børn og Unge er nogle af de ansatte, der medvirker i dokumentaren sammen med mange andre ansatte fra Afdeling for Intensiv behandling af nyfødte og minde børn, Afdeling for Børn og Unge samt ansatte fra Afdeling for Graviditet, Fødsel og Barsel og Afdeling for Øjensygdomme mfl. 

Første afsnit sendes torsdag den 30. juni på TV 2 kl. 20. Andet afsnit sendes 7. juli kl. 20. Begge afsnit er tilgængelige på TV2 Play.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor