​​​​​

Hjertecentret får ny centerchefsygeplejerske

Rigshospitalet henter erfaren hjertesygeplejerske og leder til chefstilling i Hjertecentret

​Inge-Lise Knøfler kommer fra en stilling som ledende oversygeplejerske på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, men har tidligere arbejdet på Rigshospitalets Afdeling for Hjertesygdomme. Foto: Claus Peuckert​


Hjertecentret får en erfaren leder, hjertesygeplejerske og underviser som centerchefsygeplejerske, når Inge-Lise Knøfler den 15. marts vender tilbage til Rigshospitalet, hvor hun i 2018 og 2019 var afdelingssygeplejerske i Kardiologisk Laboratorium. 

De seneste år har Inge-Lise Knøfler været ledende oversygeplejerske på Hjerteafdelingen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Samlet har hun 31 års erfaring fra kardiologien, heraf 26 år som leder. 

- Det er med ydmyghed, men også begejstring, at jeg sætter mig i stolen som centerchefsygeplejerske. Min erfaring fra kardiologien har givet mig et solidt grundlag for stillingen, og jeg glæder mig til at få indblik i de øvrige facetter i det samlede Hjertecenter med dets forskellige afdelinger. Ledelsen af sygeplejen er ikke kun et spørgsmål om specialer, men også at give sygeplejen en ligeværdig stemme i det tværfaglige samarbejde. Hjertecentret har en stærk tradition for sygeplejefaglig udvikling og forskning, som jeg glæder mig til at videreføre sammen med alle de dygtige medarbejdere, siger Inge-Lise Knøfler. 

​Patienterne skal høres

Sammen med centerdirektør Thomas Høi-Hansen vil Inge-Lise Knøfler udgøre den øverste ledelse for et center, der har 1.300 medarbejdere og tilbyder højt specialiserede behandlinger af hjerte-, kar-, lunge- og infektionssygdomme. 

- Sundhedsvæsnet er i en spændende udvikling, hvor vi skal finde innovative løsninger for at sikre, at patienterne også i fremtiden kan få den pleje og behandling, de har brug for. Det kræver ikke mindst, at patienter og pårørende bliver hørt og inddraget i beslutninger, og at vi er med i omstillingen til digitale løsninger og udviklingen af fremskudte ambulatorier og hjemmebehandling, siger Inge-Lise Knøfler. 

Stoltheden over faget skal frem

Hjertecentrets nye centerchefsygeplejerske beskrives som en autentisk leder, der går ind for inddragelse, nærvær, synlighed og gennemsigtighed. Og så ligger rekruttering og fastholdelse af medarbejdere hende meget på sinde. 

- Sygeplejersker har meget et være stolte af, og vi skal have nogle af alle de positive fortællinger frem, som desværre er druknet lidt i omtalen af, at der er for få hænder i sygeplejen. Det er også vigtigt, at vi tør tænke anderledes for at kunne fastholde de sygeplejersker, vi har ansat, siger hun.

Inge-Lise Knøfler afløser Marianne Tewes, som efter 25 år som centerchefsygeplejerske i Hjertecentret har valgt at gå på pension. 

Inge-Lise er 58 år og bor i Rødovre, hvor hun gerne tilbringer tiden med familien, herunder det første barnebarn. Ellers bruges fritiden på svømning, cykling, løb, gåture i naturen og rejser til Østen og Europas storbyer. Redaktør