​​​​​

Ny ledende overlæge på Afdeling for Røntgen og Skanning

Martin Lundsgaard Hansen er ny ledende overlæge på Rigshospitalets Afdeling for Røntgen og Skanning.​​

Vent...


Martin Lundsgaard kommer fra en overlægestilling fra Neuroradiologisk sektion, Rigshospitalet, som han i 2021 forlod som konstitueret ledende overlæge for Afdeling for Røntgen og Skanning. Han har siden 2008 arbejdet i radiologien, og blev speciallæge i 2018. Desuden har Martin Lundsgaard en Ph.d. grad fra netop Rigshospitalets Afdeling for Røntgen og Skanning. Martin Lundsgaard tiltræder sin nye stilling pr. 1. februar. Martin Lundsgaard indtræder i afdelingsledelsen sammen med chefradiograf Johnny Madelung.​

-Jeg glæder mig til nu at fortsætte som ledende overlæge på afdelingen. Det er både med ydmyghed men også stolthed at jeg sammen med mine dygtige og engagerede kollegaer fortsat vil arbejde for den høje kvalitet vi leverer til patienter både indenfor diagnostik og interventionsbehandling. Vi har fokus på høj faglighed og et godt arbejdsmiljø. Det kræver gode rammer og adgang til de nyeste teknologier for at varetage vores opgave for de sværest syge i Danmark, siger Martin Lundsgaard.

I Diagnostisk Center er Centerdirektør Helle Konradsen ligeledes glad for ansættelsen af Martin Lundsgaard. 

-Martin har den helt rigtige baggrund samt store og brede faglige kompetencer. Og så er han en dygtig og vellidt leder, og det gør, at vi har fundet den helt rigtige person til at lede denne store og højspecialiserede afdeling, siger direktør for Rigshospitalets Diagnostiske Center Helle Konradsen.

Et spændende speciale
Det er ingen hemmelighed at Radiologien, indtil videre, har udgjort kernen i Martin Lundsgaards karriere. Og det er ikke svært for ham at forklare hvorfor:

-Radiologien er altid inde i en rivende udvikling. Den udgør en vigtig og helt integreret del af stort set alle patientforløb – både når det gælder udredning, behandlingsplanlægning og behandling samt kontrol. Flere patientforløb går hurtigere i takt med, at højt specialiseret radiologi er tilgængelig på alle tider af døgnet. Derfor bliver det aldrig kedeligt at arbejde med specialet, siger Martin Lundsgaard.

En kompleks afdeling
Det er en af Danmarks største afdelinger for Røntgen og Skanning, som Martin Lundsgaard Hansen nu overtager roret for. Afdelingen har 400 ansatte på to matrikler, som leverer over 400.000 billeddiagnostiske undersøgelser om året. Martin Lundsgaard beskriver selv afdelingen som stor og kompleks.

-Patienterne kommer både til os på afdelingen, og vi kommer ud til dem på stuerne, på operationsgangene og i Traumecentret. Afdelingen dækker hele spektret fra almindelig røntgen, CT, ultralyd og MR-skanninger over til højt specialiseret diagnostik og interventionsbehandling, siger Martin Lundsgaard.

Privat er Martin Lundsgaard gift og har 2 børn på 13 og 10 år. Fritiden bruges overvejende med gode venner og familie, og som frivillig fodboldtræner i Hareskov IF.
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor