​​

Mor og barn skal ikke adskilles, selv når begge har brug for behandling efter en fødsel

​Kan mor og barn modtage behandling og pleje på samme stue efter en fødsel uden at gå på kompromis med behandlingstiltag, sikkerhed og kvalitet i behandlingen af begge patienter?
Vent...
​Kan man holde familien samlet, selv når både mor og barn har brug for behandling efter en fødsel? Det undersøger ph.d.-studerende Joan Neergaard Larsen fra Afdeling for Intensiv behandling af nyfødte og mindre børn i sit ph.d.-projekt ’Zero-separation for mor-nyfødt og partner på familiestuer i det intensive miljø’. 

Målet er at undersøge, om det er muligt at indrette familiestuer, hvor en syg mor og en syg nyfødt kan holdes sammen og modtage behandling og pleje på samme stue i et samarbejde mellem Afdeling for Graviditet, Fødsel og Barsel og Afdeling for Intensiv behandling af nyfødte og mindre børn.

Projektet skal kvalificere, om konceptet kan sikre høj kvalitet i behandling og pleje samtidig med at begge faggrupper og afdelinger oplever, at det fungerer og er værdiskabende for familien. Målet er at få testet og tilpasset konceptet, så det let kan implementeres i det nye Mary Elizabeths Hospital – Riget for børn, unge og gravide, der åbner i 2026. 

Projektet har netop fået en bevilling fra Novo Nordisk Fonden på 600.000 kr, og det glæder ph.d.-studerende Joan Neergaard Larsen sig over:  

- Det er en stor glæde at modtage denne bevilling, som i sidste ende kommer indlagte familier til gode, når vi kan understøtte den tidlige familiedannelse fra starten og sikre mindre adskillelse, siger Joan Neergaard Larsen.


Joan Neergaard Larsen (privatfoto)​


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor