Norsk profil bliver chef for hjerne- og nervekirurgien

Afdeling for Hjerne- og Nervekirurgi på Rigshospitalet har ansat Torstein R. Meling som ny cheflæge.
Vent...


Foto: Den norske professor Torstein R. Meling bliver ny cheflæge for Afdeling for Hjerne- og Nervekirurgi på Rigshospitalet.

Det bliver en nordmand med internationalt udsyn, som fremover skal lede Nordeuropas største neurokirurgiske afdeling. 54-årige Torstein R. Meling flytter fra Schweiz til Danmark og begynder d. 1. februar 2023 som ny cheflæge for Afdeling for Hjerne- og Nervekirurgi​ på Rigshospitalet.

Ifølge centerdirektør Jannick​ Brennum fra Neurocentret blev Torstein R. Meling valgt i et stærkt kandidatfelt. 

​- Her i centerledelsen i Neurocentret glæder vi os til at byde Torstein R. Meling velkommen til Rigshospitalet og til vores ledergruppe. Hans profil passer perfekt til opgaverne på Rigshospitalet, og et enigt ansættelsesudvalg er overbevist om, at han er den helt rette person til både at videreføre de stolte faglige traditioner i Afdeling for Hjerne- og Nervekirurgi, samt til at sikre udvikling af afdelingen fremadrettet. Hans ambitioner for afdelingen og hans strategiske planer er præcis det, vi har brug for, siger Jannick Brennum. 

Præsident for fagfæller   

Torstein R. Meling er den kommende præsident i det faglige selskab for neurokirurgi i Europa, European Association of Neurosurgical Societies (EANS). I Schweiz har han været professor og overlæge ved den neurokirurgiske afdeling på universitetshospitalet i Geneve gennem de seneste fem år. Tidligere var han overlæge på Rikshospitalet i hjemlandet Norge. 

- Han kommer til afdelingen med et stærkt fagligt netværk, anerkendte kliniske færdigheder og en meget markant videnskabelig produktion. Samtidig vil hans gode træning i Norge og forståelse for skandinavisk kultur være en styrke, som kan gavne os, siger Jannick Brennum. 

Ifølge Jannick Brennum skal Torstein R. Meling i sin nye stilling arbejde videre med personlig medicin og afdelingens fokus på at sætte den enkelte patients værdier i centrum for behandlingsforløbene.

Torstein R. Meling erstatter Morten Ziebell, som i sommer skiftede cheflæge-stillingen ud med en stilling som lægefaglige vicedirektør for Sjællands Universitetshospital i Region Sjælland.​


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor