Hvem griber os, når vi falder? Hvad er det for et kæmpesystem, der skal fungere, når man skal behandles på Danmarks største hospital? Hvem er de mennesker, der hver dag får Rigshospitalet til at køre?
DR har i løbet af efteråret og vinteren været fluen på væggen hos en række af hospitalets medarbejdere. Mere end 17.000 minutter eller næsten 12 hele døgns optagelser bliver klippet ned til en serie af i alt seks programmer på en halv time.
Fokus på de ansatte
’Med livet i hænderne’, som programserien kommer til at hedde, har fokus på de ansatte frem for patienterne, og følger blandt andet Traumecenterets arbejde med at redde liv og førlighed hos akut tilskadekomne patienter.

DR har for første gang fået adgang til områder af Rigshospitalet, som hidtil har været lukket land for andre end de ansatte og de alvorligt syge patienter, der ankommer med ambulance og helikopter. (Foto: DR)
Seerne er med til avanceret hjernekirurgi, får et indblik i arbejdet som sygeplejerske, oplever portørernes mange opgaver på blandt andet helikopterlandingspladsen, på operationsgangen og intensivafdelinger, og så er vi med, når folkene i kælderen i Patient- og Brugerservice binder hospitalet sammen med opfindsomme løsninger på store og små problemer.
Serien bliver efter planen vist på DRTV (på nettet) fra mandag den 11. april kl. 06.00 og på DR1 hver onsdag kl. 21.25 startende fra den 13. april. Samme dag kan alle seks afsnit ses på DRTV på nettet.
Se serien her
Hvorfor sagde du ja til at medvirke?
Julie Øster, sygeplejerske i Afdeling for Hjertesygdomme, afsnit 3143:
- DR følger mig på min allerførste dag som en del af den faste normering i afdelingen og fire måneder frem. Det var noget angstprovokerende at sige ja til. Men jeg gjorde det, fordi der gennem mig bliver fokus på, hvordan det er at være nyuddannet sygeplejerske. Det er jo en stor ting at starte på Rigshospitalet. Det kan være et stort pres. Jeg vil gerne være med til at vise andre under uddannelse, at det hele nok skal gå – at du ikke behøver at vide alting den første dag, og der er ingen der forventer, at du er verdensmester. Det er altid nogle rutinerede og dygtige kollegaer, du kan spørge til råds.
Rune Rasmussen, neurokirurg i Afdeling for Hjerne- og Nervekirurgi:
- Jeg sagde ja, fordi jeg synes, det var en god mulighed for at vise befolkningen, hvordan vi på Rigshospitalet som de eneste i Danmark kan fjerne visse typer af hjernekræft og epilepsi mere skånsomt og præcist end hidtil. Især epilepsipatienter kan være utrygge ved at skulle lade sig operere i hjernen. Det er mit håb, at jeg ved at medvirke i programmerne, kan være med til at afmystificere og give ny viden til befolkningen om denne type operation. DR’s folk var superdygtige og saglige og gode til ikke at gøre væsen af sig. Jeg glemte ret hurtigt, at kameraet var dér.