'Man mødes altid med et smil og stor faglig kompetence'

Lægesekretær Maria Willemoes får pris for sin særlige evne til at få tinge til at glide og sin måde at være på over for familier og kolleger

Lægesekretær Maria Willemoes fra Afdeling for Børn og Unge med Kirurgiske Sygdomme (BUKIR) på Rigshospitalet er årets modtager af LLG-prisen. En pris, som Landsforeningen Læbe-Ganespalte årligt uddeler til en person, der har ydet en ekstraordinær indsats for læbe-ganespalteområdet.

Blev indstillet af både forældre til børn med læbe-ganespalte og kolleger

Prisen blev overrakt ved Landsmødet for Læbe-ganespalteforeningen lørdag den 18. september i Vejle, og Maria fik prisen på baggrund af indstillinger fra både ansatte i Læbe-Ganespalte Centret i Hellerup og forældre til børn med læbe-ganespalte, der har været i behandling på Rigshospitalet.

Forældrene skriver om Maria i indstillingen:

- Det er et puslespil, hun har skullet få til at gå op, da Danmark og resten af verden blev ramt af corona. Hun skulle underrette forældre om podninger, få dem bestilt rundt om i det ganske land, og skulle svare på mange ekstra spørgsmål fra forældre om podning af ens barn og indlæggelse. En dag jeg var indlagt med vores datter, sad Maria kl. 20.00 stadig på kontoret og lavede en masse papirarbejde

Kolleger skriver om Maria i indstillingen: 

- Sekretær Maria Willemoes får tingene til at glide – nemt og godt for både personale og patienter, og man mødes ALTID med et smil og med en stor faglig kompetence. At have Maria ved telefonen på 3084 betyder, at der hurtigt, venligt og fagligt kommer en løsning på ethvert problem

Maria Willemoes er meget beæret over at modtage prisen og noget overrasket:

- Der en kæmpe ære for mig at blive anerkendt for mit daglige arbejde. At det bliver set som en ekstraordinær indsat, gør mig meget stolt. Det betyder meget, at jeg som lægesekretær og repræsentant for den administrative del af sundhedsvæsenet modtager denne pris. Det understøtter min opfattelse af, at man er ved at få øjnene op for, at selvom vores hænder ikke er ”varme”, så spiller vi en stor rolle for, at patienter og pårørende oplever, at de har haft et godt behandlingsforløb, siger Maria Willemoes.

Illustration: På  billedet ses Maria Willemoes (fotograf: Stanko Lugonja)

Fakta om Prisen

LLG-Prisen gives til en fagperson/gruppe, der har ydet en ekstraordinær indsats inden for læbe-ganespalteområdet. Prisen skal ses som en ekstra anerkendelse for det arbejde, personen/gruppen yder for området.

Prisen uddeles en gang årligt i forbindelse med afviklingen af landsmødet i Landsforeningen for Læbe-ganespalte. 

Sidste års modtager af LLG-prisen var overlæge Pernille Lindholm fra Rikshospitalet i Oslo og i 2019 gik prisen til overlæge og speciallæge i plastikkirurgi Slaven Boljanovic fra Rigshospitalet.

Læs mere om foreningen og prisen på hjemmesiden www.llg.dk 


Redaktør