Epidural under fødslen er ikke forbundet med autisme hos børn

​En ny dansk undersøgelse finder ingen øget risiko for autisme blandt børn født af kvinder behandlet med epidural under fødslen. 

En tidligere undersøgelse har peget på en mulig sammenhæng mellem epidural under fødslen og autisme hos barnet. Nu har Danske forskere på Rigshospitalet sammen med en kollega fra Dronning Ingrid’s Hospital på Grønland nærstuderet sammenhængen blandt næsten en halv million børn og finder ingen øget risiko for autisme blandt børn født af mødre behandlet med epidural under fødslen. 

Undersøgelsens resultater er netop blevet offentliggjort i det anerkendte amerikanske tidskrift JAMA.

Studiet er baseret på data fra de unikke danske registre. Studiet inkluderede næsten 480 tusinde børn, hvoraf knap 20 % havde haft en epidural under fødslen.

I alt blev 6428 af børnene diagnosticeret med autisme i den periode forskerne undersøgte.

- Studiet er det hidtil største af sin art, og viser hvordan vi med de unikke data indsamlet i de danske registre kan undersøge denne problemstilling i en dansk kontekst og vise, at der med stor sandsynlighed ikke er nogen sammenhæng mellem epidural under fødslen og autisme hos barnet”, siger læge og ph.d.-studerende Anders Mikkelsen fra  Afdeling for Kvindesygdomme, Juliane Marie Centeret, Rigshospitalet, der har været med til at udføre studiet. 

Studiet er finansieret af Rigshospitalets Forskningsfond 
Studiet kan ses og downloades på JAMA's hjemmeside

Studiet er omtalt internationalt i bl.a.
Redaktør