​​

Marianne Sjolte Malec vinder Politikens pædagogpris

​I en hverdag præget af behandlingsforløb og isolation formår pædagog Marianne Sjolte Malec fra Afdeling for Børn og Unge at skabe et frirum, hvor børn kan få lov til ’bare at være børn’.

Og måden hun gør det på – med sit vindende væsen, sin varme og engagement – har gjort et så stort et indtryk på kollegerne i sengeafsnit for blodcelletransplantation og immundefekt, at de valgte at indstille hende til Politikens pædagogpris.


Marianne Sjolte Malec i fuld gang med pædagogiske aktiviteter på et afsnit på Rigshospitalet. ​​Fotograf: Janus Engel​


Mere end 100 pædagoger landet over var indstillet til prisen, og derfor var det en stolt Marianne Sjolte Malec, der i går fik at vide, at hun havde vundet pædagogprisen i kategorien social- og specialpædagogik.

- Pædagogerne er en meget lille faggruppe på Rigshospitalet, så jeg er utrolig stolt af prisen, og det betyder rigtig meget for mig, at det er mine kolleger, der har in​dstillet mig til prisen. Det betyder jo, at de sætter pris på det stykke arbejde, jeg gør for børnene, som er noget andet end det somatiske. Det er så vigtigt, at vi sammen sætter fokus på børnelivet og skaber rum til andet end sygdom og behandling, og det at blive anerkendt af mine kolleger for at bidrage til dét, betyder rigtig meget, fortæller Marianne Sjolte Malec

Pædagog Marianne Sjolte Malec. ​Fo​tograf: Janus Engel​​


Det er et fagligt panel nedsat af Politiken, der ud fra indstillingerne beslutter, hvem der skal modtage prisen.

Læs mere om prisen og Mariannes arbejde i Politikens artikel om Marianne; 'Der findes børn, der har mistet lysten til at lege'

Redaktør