Innovativt VR-spil til børn på hospitaler vinder pris

​Specialdesignede spil kan berolige børn, når de skal have taget en blodprøve på hospitalet. Samarbejdet mellem Videnscenter for Børnesmerter og VR-firmaet Khora har vundet prisen ”The Hermit – Healthtech Adaption Award”.


Lyden af skud, plask og mågeskrål er blevet en del af lydbilledet, når børn skal have taget blodprøver eller lagt drop på Rigshospitalet. Virtual Reality-spillet ”Ballade på badebroen” er designet, så børn kan styre det med én hånd når de skal stikkes, samtidig med at sygeplejerske, læge og forældre kan følge med i, hvad der sker i spillet. De mindste børn kan også bruge spillet ”Frøen Frede”, hvor tryllestave bruges til at punktere balloner. 

Det innovative samarbejde mellem Videnscenter for Børnesmerter og VR-firmaet Khora om at udvikle spillet blev hædret ved Dansk Industris Health Summit, hvor samarbejdet vandt en af priserne ”The Hermit - Healthtech adoption awards”. 

Overlæge Søren Walther-Larsen modtog prisen sammen med Thomas Saaby fra Khora. 

Den angst- og smertereducerende effekt af distraktion med Virtual Reality er testet i randomiserede forsøg, senest i samarbejde med andre universitetshospitaler.

Kandidater til prisen skulle opfylde tre kriterier: At produktet er fuldt integreret af slutbrugeren, at produktets effektivitet er dokumenteret i en peer-review publikation og at produktet skal øge patient involvering og gavne arbejdsprocessen i sundhedsvæsenet. Redaktør