Ph.d.-projekt sætter fokus på indlagte børn og unges fysiske aktivitetsniveau og livskvalitet

​Lærke Winther er netop blevet tildelt et ph.d.-stipendium og skal nu undersøge, om app’en MonsterGartner kan øge indlagte børn og unges fysiske aktivitetsniveau og give gode oplevelser under indlæggelsen.
Vent...
Børn og unge, som bliver indlagt, har tendens til at blive mere inaktive, hvilket kan have helbredsmæssige og sociale konsekvenser for det enkelte barn både under indlæggelsen og efterfølgende. Det vil man forhindre på BørneRiget, og derfor er man i gang med at udvikle app’en MonsterGartner, der dels skal være med til at sikre, at børnene kommer ud af sengene, dels skal bidrage til interaktion og gode oplevelser blandt de indlagte børn.

I projektet skal Lærke undersøge brugere af app’en i alderen 7-14 år på tværs af flere afdelinger på Rigshospitalet. 

- Det her er et enormt vigtigt projekt, og jeg glæder mig sindssygt meget til at komme i gang. Både til at arbejde med børnene, men også med det dedikerede team af forskere og udviklere, der står bag MonsterGartner, siger Lærke Winther.

Ph.d.-projektet er støttet af Forskningsudvalget i Rigshospitalet, som i slutningen af april har uddelt en række forskningsbevillinger inden for det sundhedsvidenskabelige område. En af dem går til Lærke Winther, der er fysioterapeut og tilknyttet BørneRiget i Juliane Marie Centret. 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor