Mette Misfeldt ny ledende oversygeplejerske i Afdeling for Kræftbehandling

​Efter 4 år som ledende oversygeplejerske i Afdeling for Bedøvelse og Operation i CKO tiltræder Mette Misfeldt 15. maj som ny ledende oversygeplejerske i Afdeling for Kræftbehandling.

Det er en drøm at komme tilbage til onkologien. Det var her jeg begyndte min karriere som sygeplejerske, og det er Kræftpatienterne, som jeg virkelig brænder for. De sidste 4 år har jeg haft mulighed for at arbejde med både nytænkning og strategi med et ret utroligt og fagligt stærkt hold i Afdeling for Bedøvelse og Operation, som er et helt særligt sted. Det river lidt i hjertet at skulle forlade afdelingen, men jeg glæder mig til igen at skulle arbejde med det hele og samlede patientforløb, siger Mette Misfeldt.

- Jeg glæder mig til vores kommende samarbejde, siger ledende overlæge, professor Ulrik Lassen, Afdeling for Kræftbehandling. Mette Misfeldt kommer med alle de faglige og personlige kompetencer, vi kunne ønske os. Vi er en stor afdeling, hvor indsigt i den sygeplejefaglige forskning og evnen til at lede i en organisation præget af tværfaglighed, er helt essentiel.

Mette Misfeldt har en længere lederkarriere bag sig. De sidste 4 år i Afdeling for Bedøvelse og Operation og før det i lederstillinger i en række afdelinger på særligt Nordsjællands Hospital. Hun er uddannet sygeplejerske i 1995 og har siden taget en lang række uddannelser særligt inden for ledelse og udvikling. 

En af Mette Misfelts store indsatser de seneste år har været arbejdet med at sikre fremtidens operations- og opvågningssygeplejersker. Herunder blandt andet etableringen en formel kompetencegivende uddannelse for operationssygeplejersker og opvågningssygeplejersker i Region Hovedstaden, og et landsdækkende arbejde med en formel kompetencegivende uddannelse for operationssygeplejersker på landsplan.

- Det er med stor glæde at vi kan pege på Mette Misfeldt, siger centerchefsygeplejerske Mette Rosendal Darmer. Mette har et utrolig stærkt samarbejdsgen, hun formår både at arbejde på tværs af vores organisation, og hun kan stimulere og lede til gode ledelsesfællesskaber. Samtidig har hun blik for, hvad der skal til for, at vi bliver endnu bedre til at arbejde med de gode patientforløb og ikke mindst til at inddrage vores patienter. Det var et enigt ansættelsesudvalg, der pegede på Mette, og vi ved, at hun vil gøre en stor forskel indenfor det onkologiske speciale.

Mette Misfeldt overtager stillingen efter ledende oversygeplejerske Jytte Ørsted, som går på pension. Rigshospitalet siger farvel til Jytte Ørsted 6. maj ved en corona-tilpasset reception.

Om Afdeling for Kræftbehandling (tidl. Onkologisk Klinik)

Afdeling for Kræftbehandling er den ene af 2 onkologiske universitetsafdelinger i Region Hovedstaden og varetager medicinsk behandling og strålebehandling af voksne patienter med kræft. Afdelingen er en del af Center for Kræft og Organsygdomme og er opdelt i 5 diagnosebaserede klinikker med 4 tværgående klinikker. Der er ansat lidt over 500 medarbejdere i afdelingen.

Afdeling for Kræftbehandling arbejder aktivt med inddragelse af patienter og pårørende, og samarbejdet med patienter og pårørende er en vigtig og højt prioriteret del af afdelingens arbejde, som også har sit eget patientpanel.
Afdeling for KræftbehandlingRedaktør