Nu kan alle gravide og ammende blive vaccineret mod COVID-19

Sundhedsstyrelsen anbefaler nu vaccination mod COVID-19 til kvinder, der er gravide, eller som ammer.

Sundhedsstyrelsen har efter gennemgang af nyere data og erfaringer fra andre lande, besluttet at anbefale vaccination til gravide og ammende. 

En række lande har efterhånden fået omfattende erfaring med vaccination af gravide og ammende med mRNA-vaccinerne fra BioNtech-Pfizer og Moderna, herunder USA, Israel, Canada og Skotland. 

Data fra disse lande viser i følge Sundhedsstyrelsen samstemmende, at vaccinerne er meget effektive og sikre for både den gravide og for det ufødte barn samt for den ammende og det diende barn.

Sundhedsstyrelsen anbefaler - ud fra et forsigtighedsprincip - at du bliver vaccineret i 2. eller 3. trimester, men man kan godt blive vaccineret i 1. trimester efter aftale med en læge. 

Har du planer om at blive gravid, eller går du i fertilitetsbehandling, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du tager imod tilbuddet om vaccination nu.

Bestil tid 

Du kan bestille tid på vacciner.dk.

Informationsmateriale 

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet forskelligt informationsmateriale, heriblandt en pjece ”Til den gravide/ammende”, som i følge styrelsen vil blive udleveret på vaccinationsstederne og hos jordemoderen. 

På Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan du kunne finde yderligere information om tilbuddet, og en oversigt over spørgsmål og svar, som kan hjælpe den gravide/ammende med at træffe beslutning om sit valg: 

Links til yderligere information fra Sundhedsstyrelsen (SST)


Redaktør