​​​​​

Ny ledende oversygeplejerske i Afdeling for Bedøvelse, Operation og TraumeCenter

Lisa Bryde Harms er ny ledende oversygeplejerske i Afdeling for Bedøvelse, Operation og TraumeCenter på Rigshospitalet. Her vil hun have fokus på bl.a. trivsel, det tværfaglige samarbejde og forskning i sygeplejen.
Vent...


Ringen er sluttet for Lisa Harms, når hun starter som ledende oversygeplejersker i Afdeling for Bedøvelse, Operation og TraumeCenter på Rigshospitalet den 1. januar. Det var nemlig også på Rigshospitalet, hun startede i sin første stilling efter endt sygeplejeuddannelse for mere end 20 år siden.

Siden har Lisa Harms blandt andet arbejdet som afdelingssygeplejerske både på opvågningsafsnittet og senere hen på anæstesiafsnittet på Bispebjerg Hospital. Hun har en diplomuddannelse i Ledelse og Organisation samt en Master of Public Governance fra Copenhagen Business School, og de seneste tre år har Lisa Harms været ledende oversygeplejerske på Anæstesiafdelingen på Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse, hvor hun blandt andet har stået i spidsen for en fusion mellem Næstved og Slagelses to anæstesiafdelinger.

Vi skal spille hinanden gode

Her skulle den elektive anæstesi det ene sted fusioneres og spille sammen med den akutte virkelighed det andet sted. En opbygning af en tydelig og fælles struktur, trivsel og fokus på at styrke samarbejdsfladerne både tværfagligt og mellem ledere og medarbejdere gav et velfungerende resultatet. Elementer, der også er i fokus, når Lisa Harms trækker i arbejdstøjet på Rigshospitalet:

- Jeg lægger stor vægt på det tværfaglige samarbejde. Vi er hinandens forudsætninger, og vi skal spille hinanden gode. Det kan godt være, at der er forskellige perspektiver, men så må man gå ind i dialogen og se, hvordan helheden ser ud, og hvordan de enkelte grupper spiller ind i den helhed. Her er det vigtigt for mig, at der er tydelig struktur og platform til at have den dialog, hvor alle kan bidrage, forklarer Lisa Harms.

Den nye ledende oversygeplejerske glæder sig rigtig meget til at komme i gang og har allerede været inde og hilse på de første nye kollegaer, og hun ser frem til at møde resten:

- Jeg føler mig meget velkommen. Jeg har allerede mødt en masse utrolig positive og imødekommende mennesker, og jeg kan mærke den faglige stolthed og dedikation, de har omkring deres arbejde, så jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang og lære alle at kende, siger Lisa Harms.

Den ledende overlæge i Afdeling for Bedøvelse, Operation og TraumeCenter Casper Claudius ser også frem til at få en ny ledelsesfælle om bord:

- Jeg glæder mig utroligt meget til samarbejdet med Lisa, som med sin erfaring, sit blik for det tværfaglige samarbejde og helheden i patientens forløb, samt fokus på trivsel og udvikling hos personalet vil være en gevinst for afdelingen. Jeg ser frem til at fortsætte den positive udvikling Afdeling for Bedøvelse, Operation og TraumeCenter er i sammen med Lisa, siger Casper Claudius.

Sygeplejeforskningen skal styrkes

Med den faglige stolthed, sygeplejeudvikling for både den enkelte og faget, samt det tværfaglige samarbejde som nogle af sine fokusområder vil Lisa Harms også sætte skub på sygeplejeforskningen i sin nye stilling:

- Jeg kan mærke allerede nu, at der er en stærk forskningstradition på det lægefaglige område i afdelingen, og det skal den sygeplejefaglige del matche. Vi skal have sat gang i både de sygeplejefaglige forskningsprojekter, og ikke mindst styrke den tværfaglige forskning. Forskning inden for sygeplejen er væsentlig. Den smitter af på kvalitetsarbejdet, den skaber værdi for både patienter og kollegaer, og så er det et vigtigt element, når vi skal både fastholde og rekruttere medarbejdere, fastslår Lisa Harms.

Lisa Harms har bred erfaring indenfor anæstesiologien, og har blandt andet arbejdet som afdelingssygeplejerske i et operationsafsnit, hun har været klinisk udviklingssygeplejerske og undervist i opvågning og avanceret genoplivning, ligesom hun har arbejdet med håndtering af risikofyldte og kritiske situationer.

Privat er Lisa Harms gift og har to voksne sønner, som er fløjet fra reden i Lyngby, hvorfra turene på arbejde i bil nu skal skiftes ud med en cykel.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor