Kom til Åbent hus i Rigshospitalets nye byggerier

Søndag den 5. september kan man bl.a. besøge byggepladsen for Neurorehabiliteringshuset i Glostrup og få indblik i proces og planer for BørneRiget
Kranerne tårner sig op fra et kæmpe hul i jorden ud mod Nørre Allé, hvor BørneRiget skal ligge. I Glostrup har Neurorehabiliteringshuset efterhånden taget form. Og Nordfløjen myldrer af liv, efter at begge etaper af byggeriet er taget i brug.

Nu er der mulighed for at få en grundig opdatering på byggerierne, når begge hospitalets matrikler inviterer alle interesserede til Åbent hus søndag den 5. september.

BørneRiget klokken 10-13
Byggeriet af BørneRiget er stadig i startfasen, men visionen bag og idéerne til at give børn den bedst mulige oplevelse på hospitalet er i fuld gang med at vokse sig til. Til Åbent hus-arrangementet kan man få et vue ud over byggepladsen, et smugkig ind i hvordan BørneRiget kommer til at se ud og høre om den legende tilgang, der er omdrejningspunktet.

Til arrangementet, der naturligvis er velegnet for børn og børnefamilier, kan man bl.a. prøve kræfter med monsterplanter i et virtuelt spil, Monster Gartner, som skal give gode oplevelser, socialt samvær og fysisk aktivitet for børn og unge mellem 7 og 14 år, som har lange hospitalsforløb med indlæggelser.

Monster Gartner udvikles på Rigshospitalet, med hjælp og input fra brugerne for at sikre, at den endelige løsning kan blive så målrettet at være barn og ung på hospitalet som muligt.

Nordfløjen (LUKKET FOR TILMELDING)
Kom og få kunst, kaffe, jazz og et kig ind i udvalgte behandlingsområder i den nye Nordfløj.

Nordfløjen, der blandt andet rummer over 200 enestuer og 33 operationsstuer på sine 65.200 m2 blev taget i brug sidste år. Nu er der mulighed for at komme på rundvisning i bygningen, der i 2012 blev belønnet med den internationale arkitekturpris WAF for ”Best Future Hospital” og for nylig blev hædret med European Healthcare Design Awards som bedste Healthcare Design over 25.000 m2.

Gæsterne vil blive taget imod i Nordfløjens forhal – opgang 6 – med Jazz ved trioen Kyed/Bruland/AP og budt på kaffe fra klokken 11.10. Klokken 11.30 byder formanden for den politiske styregruppe, Leila Lindén og Rigshospitalets vicedirektør, Susanne Poulsenvelkommen og fortæller om bygningen. Derefter rundvisning blandt andet med fokus på bygningens kunstværker af Olafur Eliasson og Malene Landgreen.

N-huset i Glostrup klokken 11-13
Siden januar sidste år har håndværkerne arbejdet på at opføre det nye Neurorehabiliteringshus, Neurorehabiliteringshuset på Rigshospitalet - Glostrup. Huset skal skabe rammerne for den bedste pleje, behandling og genoptræning af patienter med skade på hjerne og i rygmarv fra hele Østdanmark.

Vi inviterer til besøg på byggepladsen. Efter velkomst med kaffe starter rundvisningen med bl.a. udsyn til det kommende træningsbassin og den store multihal, et stort tagterrasseområde og et besøg i modelhuset, hvor man kan se 1:1 model af enestue.

Da det er en byggeplads, kan der være udfordringer med at komme rundt, men der vil være adgang for kørestolsbrugere. Arrangementet er ikke målrettet mindre børn.

Tilmelding nødvendig
Af praktiske hensyn – og så vi kan følge evt. coronaforholdsregler – er tilmelding nødvendig til alle arrangementerne. Du tilmelder dig ved at skrive en mail til kommunikation.rigshospitalet@regionh.dk senest mandag den 30. august.

I mailen bedes du oplyse følgende:
  • Skriv ”Tilmelding Åbent hus” og anfør Glostrup eller BørneRiget i emnefeltet
  • Hvor mange personer, du ønsker at tilmelde
  • Navn og email-adresse
  • Fortæl også gerne, om der er kørestolsbrugere iblandt

Se programmer m.m. på:
Rigshospitalet.dk/aabent-hus-blegdamsvej

And
re Åbent hus-arrangementer i Region H
5 af hospitalsmatriklerne i Region H inviterer til Åbent hus, og alle er velkomne.
Der er bl.a. fokus på akutmodtagelser, patientstuer og skræddersyede løsninger til de behandlingsforløb, patienterne tilbydes. Ud over Rigshospitalets arrangementer er der Åbent hus følgende steder:

  • Ny Psykiatri Bispebjerg
  • Nyt Hospital Hvidovre
  • Steno Diabetes Center Copenhagen (på Herlev Hospital)
  • Nyt Hospital Nordsjælland

Tilmelding og flere informationer på vibyggerforlivet.dk 

Arrangementet er en del af ”Vi bygger for livet”, et fælles nationalt tiltag om hospitalsbyggerier i hele Danmark.

Redaktør