Professor Liselotte Højgaard hædret med fornem DTU-pris

​​Liselotte Højgaard får Alexander Foss' Guldmedalje for sin enorme betydning for medicinsk teknologi og sit revolutionerende arbejde inden for PET/CT-skanning.

Vent...

Professor i Medicin og Teknologi og ledende overlæge i Rigshospitalets Klinik for Klinisk Fysiologi, Nuklearmedicin og PET, Liselotte Højgaard, blev fredag hædret med Alexander Foss' Guldmedalje for fortjenstfulde arbejder inden for ingeniørvidenskaben.

Det skete ved Danmarks Tekniske Universitets årsfest, hvor årets akademiske landvindinger hyldes, og fremtidens innovative ingeniører fejres.

Banebrydende arbejde

I indstillingen fra DTU's rektor, Anders Overgaard Bjarklev, lød det blandt andet:

"Alexander Foss' Guldmedalje tildeles Liselotte Højgaard for hendes banebrydende arbejde inden for medicinsk teknologi, specielt pionerarbejdet der kombinerer positron emissions- og computer-tomografi; såkaldt PET/CT-skanning, der har revolutioneret kræftbehandling."

"Liselotte Højgaard har endvidere ydet en enorm indsats i mange nationale og internationale forskningsfora og er en stærk fortaler for excellence i forskning og for grundforskningen. Hun spiller en særdeles aktiv forskningspolitisk rolle inden for bl.a. internationalisering, karriereudvikling og ligestilling i forskning."

Glad og taknemmelig

Gennem sin karriere har Liselotte Højgaard modtaget flere flotte priser og æresbeviser, og hun er både Ridder af Dannebrog og af den franske æreslegion. Alligevel betyder det noget særligt for hende at vinde netop Alexander Foss' Guldmedalje. 

- Alexander Foss var en af pionererne inden for dansk iværksætteri og et ikon, så hans guldmedalje er en meget positiv anerkendelse at få, når man arbejder med forskningsbaseret innovation. Og så er det første gang, jeg har fået en guldmedalje, så jeg er meget glad og taknemmelig, siger Liselotte Højgaard, der deltog i den digitale årsfest fra et tv-studie, som til lejligheden var sat op i DTU's bibliotek. 


Alexander Foss' Guldmedalje gives for fortjenstfulde arbejder inden for ingeniørvidenskaben.

Om Liselotte Højgaard

Liselotte Højgaard, f. 1957, er klinisk professor i Medicin og Teknologi ved Københavns Universitets Institut for Klinisk Medicin og har siden 2000 været ledende overlæge i Rigshospitalets Klinik for Klinisk Fysiologi, Nuklearmedicin og PET. Hun er desuden adjungeret professor ved DTU.

Med et studie om PET-skanning af lungekræft, som blev publiceret i New England Journal of Medicine i 2009, har Liselotte Højgaard været med til at sætte standarden for brug af PET-skanning til diagnostik af lungekræft over hele verden.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor