Fysiker vinder årets Onkologipris

Professor Ivan R. Vogelius er den kun anden fysiker i historien, der vinder Onkologiprisen fra Dansk Selskab for Klinisk Onkologi.
Vent...


Foto: Professor Ivan R. Vogelius er den første fysiker siden 1998 til at vinde Onkologiprisen.


Siden 1989 har Dansk Selskab for Klinisk Onkologi (DSKO) hyldet egne fagfæller med en årlig pris til personer, der fagligt, uddannelsesmæssigt eller organisatorisk har haft en særlig betydning for onkologien. I år er valget faldet på Ivan R. Vogelius, der er fysiker ved Afdeling for Kræftbehandling på Rigshospitalet og professor ved Institut for Klinisk Medicin, Københavns Universitet. Ikke siden 1998, hvor Søren Bentzen fik tildelt hæderen, har en fysiker vundet prisen. 

Onkologiprisen uddeles årligt på DSKO’s årsmøde og er den største pris inden for onkologien i Danmark. 

Dygtig forsker

Ivan R. Vogelius får blandt andet prisen for at være en dygtig forsker med et stort netværk, og fordi han som underviser og vejleder i Afdeling for Kræftbehandling har haft betydning for udviklingen af området. Han er meget forskningsaktiv med 18 videnskabelige publikationer i 2020. Senest har Ivan R. Vogelius været fungerende cheffysiker fra juli 2020 til april 2021, hvor han har fremvist et stort organisatorisk overblik. 

Som professor forsker han bl.a. i, hvordan man kan bruge prædiktive modeller til at individualisere strålebehandlingen til den enkelte patient, så behandlingen bliver mere effektiv og mere skånsom. 

Ved prisforedraget lagde Ivan R. Vogelius vægt på, at det tværfaglige og kliniknære forskningssamarbejde er en forudsætning for, at de store investeringer i højteknologisk udstyr kan omsættes til bedre behandlinger i klinisk praksis.

Se listen over alle tidligere vindere af Onkologiprisen her.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor