Hormonbehandling redder liv for kritisk syge COVID-19-patienter

​Velkendte steroidpræparater med binyrebarkhormon tager toppen af betændelsesreaktionen og bedrer overlevelsen for svært syge COVID-19-patienter på intensivafdelingerne. Det er resultatet af ny dansk og international forskning.

Vent...Forsøg med brug af binyrebarkhormonet hydrokortison til de sygeste covid-19-patienter viser markante og meget overbevisende resultater i nyt dansk-internationalt studie, der offentliggøres i det amerikanske medicinske tidsskrift, JAMA. 

Det er professor, ledende overlæge Anders Perner fra Rigshospitalets Intensive Terapiklinik, der har taget initiativ til det danske forsøg med steroidbehandling, hvor 30 danske patienter har været inkluderet siden april 2020, og den danske del indgår i et tværgående, internationalt forskningssamarbejde:
 
– Vi er nu meget sikre på binyrebarkhormons livreddende virkning hos patienter med svær COVID-19. Dette har enorm betydning, fordi det er et billigt og velkendt lægemiddel, der er tilgængeligt alle steder. Og derfor anbefaler WHO nu steroider til svær COVID-19 globalt. Det næste vigtige spørgsmål at få besvaret er, hvad er den rette dosis? Det forsøger vi nu at besvare i samarbejde med 30 hospitaler i Danmark, Sverige, Schweitz og Indien, siger Anders Perner.

Det danske studie er et af syv forskellige studier med steroidbehandling af COVID-19  på tværs af 12 lande og tre kontinenter, der nu offentliggøres i én samlet analyse. Samlet har 1700 patienter været inkluderet i forsøgene, hvor intensivlægerne har behandlet fremskreden COVID-19 sygdom med lav dosis af binyrebarkhormon. Nu skal hormonbehandlingen indføres som standardbehandling til COVID-19 patienter på landets intensivafdelinger – og verden over.

Forskningen er støttet af Novo Nordisk Fonden.Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor