Ny sygeplejerskepris uddelt for innovativ app til brystkræftramte kvinder

​Trine Lund-Jacobsen og Endokrinologisk Klinik har modtaget den nye Athena pris, som er uddelt for første gang af Dansk Sygeplejeråd.

Vent...

Onsdag skulle vise sig at blive anderledes end normalvis, da Trine Lund-Jacobsen fra Endokrinologisk Klinik på Rigshospitalet blev overrasket fra morgenstunden med et par meget bevingede ord.

- Trine, du sætter på fornemmeste vis patient-empowerment i fokus. Din app til kvinder med brystkræft er nytænkende og innovativ, og du har om nogen gjort dig fortjent til at modtage Athena Prisen, fortalte formand for Dansk Sygeplejeråd, Grethe Christensen og overrakte den første Athena-pris samt et diplom og en check på 50.000 kr til Trine Lund-Jacobsen og Endokrinologisk Klinik.

Ny app til brystkræftramte kvinder

Prisen modtages for det flotte arbejde med den kommende app Bone@bc, der er en del af det videnskabelige projekt Lev godt efter brystkræft, som køres i samarbejde med Onkologisk Afdeling.

Bone@bc fungerer som en slags dagbog, der gør det nemmere for brystkræftramte kvinder at holde styr på og huske informationer i forbindelse med konsultationer på hospitalet. Samtidig kan app’en indsamle data, der på lang sigt kan bidrage til at forbedre behandlings- og efterforløb for alle kvinder med brystkræft.

Belønning af sygeplejefaglige indsatser

Det er første gang Athena-prisen uddeles. En pris, der værdsætter sygeplejefaglige indsatser, hvor bæredygtig udvikling omsættes til lokale mål og handlinger. I alt er der indstillet 35 projekter, hvoraf en faglig bedømmelseskomité kårer to vindere.

Prisen er opkaldt efter ugleungen Athena, som Florence Nightingale fandt og samlede op, og efterfølgende tog sig af i mange år. Uglen symboliserer klogskab samtidig med Athena, navn på græsk gudinde, symboliserer visdom.

Prisen gives af Dansk Sygeplejeråd i samarbejde med Bauta Forsikring og den anden vinder af årets pris uddeles senere onsdag.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor