Nyt ambulatorium til screening og behandling af patienter med Covid-19

​Fra mandag den 30.marts kan patienter med mistænkt eller bekræftet Covid-19 blive undersøgt eller behandlet i et midlertidigt ambulatorium på Blegdamsvej med egen indgang udenfor hospitalets hovedbygning.

​​For at begrænse smittespredningen og samtidig sikre den bedst mulige behandling af patienter med Covid-19, der også lider af andre sygdomme, åbner Rigshospitalet ”Covid Ambulatorie og Screening ” på Rigshospitalet, Blegdamsvej.

- Det nye ambulatorium er for patienter, der har eller er mistænkt for at have coronavirus og som samtidig har andre symptomer, der kræver, at patienten kommer ind på hospitalet for at få en vurdering. I ambulatoriet vil vi for eksempel tage blodprøver og EKG-målinger og test for coronavirus. Vi vil også foretage korte behandlinger, der ikke kræver indlæggelse, fortæller ledende overlæge og professor Ulrik Lassen fra Onkologisk Klinik, der er udpeget som leder for den nye enhed.

Tilbuddet kan i princippet anvendes af alle kliniske afdelinger, hvor der udover COVID-19 podning er behov for yderligere undersøgelser og/eller klinisk vurdering, som kun kan varetages på Rigshospitalet og ikke på et akuthospital i regionen, og hvor undersøgelser og klinisk vurdering skal foreligge inden der kan tages stilling til om patienterne kan sendes hjem efter den ambulante behandling eller skal indlægges. 

”Covid Ambulatorie og Screening” er på kort tid blevet indrettet i en bygning udenfor selve hovedbygningen. På den måde kan patienterne komme til og fra deres besøg med så lidt kontakt som muligt til patienter og medarbejdere på den øvrige del af hospitalet. 

- Vi er glade for, at vi nu har et afskærmet tilbud til de af vores patienter, som stadig har brug for at komme og bliver vurderet, undersøgt eller behandlet, siger centerdirektør Rasmus Møgelvang, som står i spidsen for arbejdet med at tilrettelægge gode forløb for de patienter på Rigshospitalet, der ikke har Covid19 som den primære diagnose. 


Redaktør