Sådan forsker vi i COVID-19

Forskere fra Rigshospitalet har i rekordtempo igangsat forskningsprojekter med fokus på COVID-19. Den samlede liste er lige nu på 35 projekter, og mange af dem er allerede støttet af fonde.
Vent...


Listen er opdateret 08-06-2020 med yderligere otte forskningsprojekter.

Vores forskere er vant til at bruge aftentimerne på at forske, men i de senest par måneder har mange måske også taget de tidlige nattetimer i brug for at nå i mål. Coronakrisen har krævet hurtige svar, og på rekordtid har en stor gruppe forskere beskrevet projekterne, søgt fonde, indhentet godkendelser fra myndighederne og påbegyndt forsøgene. 

På Rigshospitalets forskningshjemmeside under aktuelle temaer har vi samlet en liste over forskningsprojekter i COVID-19 og SARS-CoV-2, som udgår fra Rigshospitalet, eller hvor vores forskere spiller en vigtig rolle. I skrivende stund er listen på 27 projekter. 


Variationen i projekterne er stor. Nogle af projekterne fokuserer på en forbedring af behandling af de dårligst stillede intensivpatienter med COVID-19. I flere projekter bliver lægemidlers virkning på COVID-19 testet. Listen indeholder også en del datadrevne projekter, hvor forskere undersøger muligheden for at anvende kunstig intelligens i risikovurdering og diagnosticeringen af patienter. En kategori af projekter er mere sygdomsspecifik forskning i sammenhængen mellem COVID-19 og fx ørenæsehalssygdomme, gigt eller atrieflimren. Men der er også projekter med fokus på de langvarige psykologiske og fysiske konsekvenser af COVID-19. 
Som det fremgår af listen, har mange forskere allerede fået fondsstøtte til forskningsprojekterne. 

Listen er bl.a. genereret ud fra disse kilder: Forskningspulje til COVID-19-projekter fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, fondsbevillinger offentliggjort af Novo Nordisk Fonden, Lundbeckfonden, Salling Fondene, Innovationsfonden og Poul Due Foundation samt projekter meldt ind til Region Hovedstadens Videnscenter for Dataanmeldelser på Rigshospitalet. 
Mange projekter foregår i store samarbejder på tværs af organisationer – og med firmaer som samarbejdspartnere. Rigshospitalet arbejder tæt sammen med de øvrige hospitaler og Region Hovedstaden, hvor en fælles taskforce forsøger at koordinere forskning i COVID-19 og coronavirus. 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor