Tætmasket datanet sikrer COVID-overblik

Mere detaljeret viden om patientudviklingen end nogensinde før har givet gode vilkår for at forudse behov og tilpasse planlægning af COVID-patienter.Klik - en infektionsmedicinsk sygeplejerske markerer at en patient er OBS COVID. Klik - en sekretær i Onkologisk Klinik markerer, at en patient er bekræftet som COVID-smittet. Og klik - ledere og eksperter fra hele regionen kan trække de nye oplysninger ind i en detaljeret oversigt over COVID-status.

Sundhedsplatformens muligheder for overblik er blevet testet under COVID-epidemien. Og på intensivområdet er resultatet bestået, fortæller ledende overlæge Jan Bonde. Han stod i spidsen for opbygningen af det første midlertidige intensivafsnit i Nordfløjen, og siden 1.juni har han haft en ekstra rolle som regional flow-master med ansvar for koordination af intensivpladser.

- Tidligere brugte vi mere håndholdte rapporter fra AMK (Akut Medicinsk Koordination). Nu har vi adgang til et online overblik på tværs af hele regionen, hvor vi kan følge aktiviteten tæt. Det er ikke alle rapporter, der er lige velfungerende, men den analytiske rapport over patienter er god, fortæller han.

Det tværgående overblik blev blandt andet brugt til at tilpasse fordelingen af COVID-patienter mellem hospitalerne.

Styrker handlemuligheder

Hospitalsdirektør Per Christiansen oplever, at han er kommet tættere på den helt aktuelle situation:

- VI har aldrig kunnet gå ind og se så mange data som vi kan nu, og vi har heller ikke før haft så aktuelle oversigter. Vi kan se præcis hvor, hver enkelt patient er indlagt, og hvor der er ledig kapacitet på de forskellige intensivafdelinger. Det betyder, at vi kan se udviklinger i patientsituationen tidligere og handle på det. Vi kan også trække oversigter som for eksempel viser hvilke kommuner de indlagte i hele regionen kommer fra. Det giver en ekstra opmærksomhed, siger han. 

Man kan få et overblik over de målrettede rapporter ved at søge på ”COVID-19” i SPs analytiske bibliotek.

Find de skjulte highlights i SP

Som SP-bruger kan du se en række analytiske rapporter, der er designet lokalt efter behov fra mange klinikker. Du kan selv indstille detaljer i de såkaldte WebI-rapporter. Du kan blandt andet se følgende rapporter, der er udviklet på Rigshospitalet:
1) Få overblik over indkommende henvisninger i din overafdeling:
Henvisninger: Indkomne henvisninger (uden cpr.nr.) (Overafdeling) [937328].
2) Få overblik over anvendelsen af videokonsultationer gennem Min Sundhedsplatform.
Min Sundhedsplatform – Overblik over anvendelse af videokonsultationer - Sidste 10 måneder (Hospital) Uden CPR [938035].
3) Få overblik over antallet af procedurer udført i din enhed:
Adm - Procedure- og tillægskoder pr. producerende enhed og registrerende bruger - Sidste år (Overafdeling) Uden CPR [935655].

Kontakt evt. data-fa.rigshospitalet@regionh.dk ved spørgsmål eller for vejledning.


Skab dine egne oversigter

Med værktøjet ”SlicerDicer” kan man oprette nye oversigter eller tilføje sine egne opgørelser til eksisterende dashboards.   . Med det nye værktøj kan man også kombinere mulighederne, så man tilføjer sine egne opgørelser til nye eller eksisterende dashboards.
Se hvordan du bruger SlicerDicer på intranettet under It -> It-systemer -> SlicerDicer

Har du brug for hjælp til specifikke rapporter, kan du kontakte din lokale rapportudvikler, som typisk er centerøkonomen i dit center.Redaktør