Næste gang skal der mere ro på - selv når det er akut

Nogle gange er tingene måske gået lidt for stærkt? Det er meldingen fra flere afdelingsledelser i JMC, når de bliver bedt om at pege på noget, der med fordel kunne ændres, hvis der kommer en 'næste gang'.
Vent...

-  Nogle gange virker det lidt som om, man har lavet noget akut ud af noget, der ikke behøver at være helt så akut. Det går så stærkt, at planlægningen og organiseringen skrider. Det betyder, at vi ender med at skulle give udmeldinger understøttet af manglende eller halvfærdige løsninger, hvor alle selv skal opfinde vejledninger og belaste vagtpersonalet endnu mere, end de i forvejen er, forklarer Lene Lundvall, der er ledende overlæge i Gynækologisk Afdeling. 

Som eksempel nævner Lene Lundvall beslutningen om podning af alle patienter, der forventedes at være indlagt mere end 24 timer. Det blev meldt ud en sen fredag eftermiddag, hvor alle undtagen vagtholdet i princippet var gået hjem på weekend: 

- Der var ingen grund til, at det skulle effektueres en fredag eftermiddag. Hvis man lige havde tænkt sig om en ekstra gang og sikret planlægningen og organiseringen omkring det, der skulle effektueres, og havde meldt det ud mandag, havde vi hurtigt kunnet implementere det, og det ville have belastet organisationen betydeligt mindre. Det overordnede resultat ville have været det samme, slutter Lene Lundvall.  

Samme opfordring kommer fra Obstetrisk Afdeling:

- Træk lige vejret! Det er ikke så vigtigt, at det går hurtigt. Personalet på Rigshospitalet er vant til at omstille sig i en fart, så der er ingen grund til at forhaste en udmelding, hvis organiseringen rundt om den ikke er på plads, siger ledende oversygeplejerske Pernille Emmersen fra Obstetrisk Afdeling, der også nævner weekendpodningen som eksempel på noget, der med fordel kunne være meldt lidt mindre akut ud. 

- Vi nåede kun lige at implementere den ene retningslinje, før den skulle erstattes af en ny, og der kom modstridende informationer hele tiden, særligt i begyndelsen, fordi alle ville melde alt ud hurtigst muligt, slutter hun

Oversygeplejerske Marianne Madsen fra BørneUngeAfdelingen er enig: 

- Ændringerne er sket så hurtigt, så procedurerne ikke altid er gennemtænkt, og det skaber større frustrationer end at vente bare et øjeblik til, at alt er på plads og klar til at blive meldt ud med tilhørende vejledninger og organisering. 

Læs også artiklerne:

Læs alle artiklerne i JMC-Nyt særnummer om coronaperioden - juni 2020

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor