Forskningsapp skal forbedre unge kræftpatienters livskvalitet

​Forskere og unge kræftpatienter fra Rigshospitalet lancerer i dag appen Kræftværket til unge med kræft. Appen er et redskab og et community, hvor de unge kan skrive med hinanden og dele erfaringer.

Vent...


'Kræftværket' er kendt for at være et frirum for unge kræftpatienter på Rigshospitalet, nu er det også navnet på en ny forskningsapp til unge med kræft. I appen kan unge kræftpatienter mødes i et community med andre unge og løbende tracke og få overblik over deres sygdom. Der er også en vidensdel, hvor man kan læse om kræft og se korte film med unge, som taler om forskellige emner.

Forskning og community

Appen er en del af et større forskningsprojekt på Rigshospitalet, som skal undersøge unge kræftpatienters livskvalitet under og efter behandling de kommende to år. Ung kræft i Kræftens Bekæmpelse skal være ansvarlig for det community, hvor de unge kræftpatienter kan skrive sammen med andre i samme situation.

 - Resultaterne fra pilotfasen tyder på, at appens debatforum og dermed korrespondancen med de andre unge kan mindske den ensomhed, de unge kan blive ramt af, når de får konstateret kræft, siger overlæge og professor Helle Pappot, der leder forskningsprojektet fra Onkologisk Klinik på Rigshospitalet og er gæsteforsker i Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning.

Håbet er, at de unge, som bruger appen, selv får gavn af appens funktioner i deres eget kræftforløb og samtidig medvirker til at skabe ny viden, som kan gøre en forskel for andre unge kræftpatienter fremover.

Få en personlig kode til appen

  • Appen er kun til unge, som har kræft eller er i et kræftforløb, i alderen 15-39 år.

  • Når man opretter sin profil, skal man acceptere, at man deltager i et forskningsprojekt. Her står der også, hvilke data der bliver anvendt.

  • For at få adgang til appen skal man bruge en unik og personlig kode. De unge kan få koden af deres ungekoordinator på hospitalerne. Den ligger også i Ung kræfts velkomstpakker, som bliver delt ud på hospitalerne til unge, som får konstateret kræft. Velkomstpakkerne kan bestilles af sygeplejersker og læger ved at sende en mail til ungkraeft@cancer.dk

Læs mere om projektet og Kræftværket-appen her >>

Læs mere på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside >>


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor