Demensprofessor modtager WHO-pris

Professor og leder af Nationalt Videnscenter for Demens, Gunhild Waldemar har fået tildelt en international pris for sit store og mangeårige arbejde og forskning på demensområdet.
Vent...

​Gunhild Waldemar modtager prisen: “His Highness Sheikh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah Prize for Research in Health Care for the Elderly and in Health Promotion”'

Prisen skulle oprindeligt have modtaget prisen ved WHO’s Verdenssundhedsforsamling i Genève i maj 2020. Da overrækkelsen af prisen blev udsat på ubestemt tid pga Corona-sitationen, bliver Gunhild Waldemar i stedet fejret ved en mindre ceremoni i Sundhedsstyrelsen.


- Vi er rigtig glade for, at vi i dag har fået muligheden for at ønske Gunhild Waldemar ordentligt tillykke med prisen, selvom det er i andre rammer, end det der ellers ville have været planlagt. Det er en stor dag, for det er første gang, at en dansk forsker får prisen, som bliver tildelt en person, der har ydet et stort bidrag til forskning i pleje, behandling og sundhedsfremme blandt ældre mennesker, siger direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm.

Nationalt Videnscenter for Demens' leder og stifter, Gunhild Waldemar er klinisk professor i neurologi ved Københavns Universitet og overlæge ved Neurologisk Klinik på Rigshospitalet.

I 1991 var hun medstifter af Alzheimerforeningen, og i 1995 etablerede hun den første danske tværfaglige hukommelsesklinik, der diagnosticerer og behandler mennesker med demens. Internationalt har Gunhild Waldemar også markeret sig ved at være en af de ledende kræfter bag oprettelsen af det nye Europæiske Akademi for Neurologi i 2014, samt ved at bestride adskillige bestyrelsesposter i forskellige netværk, ekspertpaneler og fonde. Derudover har Gunhild Waldemar modtaget flere nationale og internationale priser og udgivet over 400 forskningsartikler.

- Gunhild Waldemar er anerkendt og bredt respekteret inden for sit felt, både herhjemme og i udlandet, og vi både kan og bør være rigtig stolte af at have en person som Gunhild på sundheds- og ældreområdet i Danmark, siger Søren Brostrøm.

Om WHO-prisen

Det er Sundheds- og Ældreministeriet, der har indstillet Gunhild Waldemar til WHO-prisen His Highness Sheikh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah Prize for Research in Health Care for the Elderly and in Health Promotion.
Prisen er blevet uddelt siden 2016. Med prisen følger 20.000 US dollars.

Ved WHO’s 146. bestyrelsesmøde i februar 2020 godkendte bestyrelsen indstillingspanelets enstemmige indstilling af Gunhild Waldemar, og tildelte hende prisen for sit store og mangeårige arbejde og forskning på demensområdet.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor