Ulovligt parkerede cykler vil blive fjernet

Rigshospitalet Blegdamsvej døjer med cykler, der parkeres uden for de tilladte områder. Fremover vil de konsekvent blive fjernet.


Snart er det slut med mylderet af ulovligt parkerede cykler på Blegdamsvej - fremover vil cyklerne blive fjernet.


Ambulancen kanter sig få centimeter frem og tilbage ad gangen mellem beton og cykler og må ud i noget, der minder om en 19-punkts vending i gården mellem Opgang 4 og 5. De mange cykler, der står ulovligt parkeret, gør ganske enkelt, at ambulancerne har svært ved at komme ud og ind af gården, hvor børneambulancer og fødende skal ind akut.

Det er bare ét af flere steder på Blegdamsvej-matriklen, hvor cykler holder ulovligt og uhensigtsmæssigt parkeret, trods grundig skiltning om forbud og flere kampagner.

- Et andet eksempel er mellem Sydkomplekset og de midlertidige barakker ud mod Julianew Maries Vej. Der skal kunne køre en brandbil uhindret igennem, men også her holder masser af cykler, fortæller Jan Krogshede, der er funktionschef i Servicecentret.

Derfor starter der i løbet af første kvartal en aktionskampagne med at fjerne cykler, hvor der først vil blive varslet og dernæst konsekvent fjernet cykler fra ulovlige områder.

Cyklerne bliver deponeret andetsteds på matriklen. I de tilfælde, hvor det bliver nødvendigt at klippe låsen op, vil cyklerne blive opbevaret og udleveret hurtigst muligt.

Ledelsen bakker op

Jan Krogshede har gennem længere tid forsøgt at finde en blidere måde at få stoppet den ulovlige cykelparkering, men forgæves.

- Derfor må vi tage lidt mere faste metoder i brug. Sikkerheden kommer foran folks trang til at stille deres cykler, hvor det lige passer, siger Jan Krogshede, der siger, at personalet ”desværre er de største syndere”.

-  Det er de samme cykler, der igen og igen holder de forbudte steder. Og de holder der i lang tid, konstaterer Jan Krogshede.

Hospitalsdirektør Per Christiansen bakker op om initiativet.

- De ulovligt parkerede cykler udgør en potentiel risiko for både patienter, personale og materiel, og det er selvfølgelig ikke acceptabelt. Derfor har jeg givet grønt lys til, at Servicecentret konsekvent fjerner cyklerne, siger Per Christiansen.

Jan Krogshede påpeger, at der hver dag er masser af ledige cykelstativer lidt længere væk fra indgangene på Blegdamsvejmatriklen, hvor personale og patienter kan stille deres cykler uden at komme i konflikt med reglerne.Redaktør