Oplev fremtidens børnehospital på ny udstilling

Fra 7. februar kan børn og deres familier gå på opdagelse i det, der skal blive verdens bedste hospital for børn, unge og gravide, nemlig BørneRiget. Det sker på udstillingen Kids’ City på Dansk Arkitektur Center.


Når Dansk Arkitektur Center slår dørene op til udstillingen Kids’ City, kan børn bevæge sig rundt i en helt særlig by, hvor de kan klatre, rutsje, gå ind i omvendte huse og selv bygge den by, de drømmer om. I byen er der foruden bl.a. en skole, en daginstitution og en plads også et hospital, BørneRiget – Rigshospitalets kommende hospitalsfløj til børn, unge, gravide og deres familier.

Her får de besøgende mulighed for at gå på opdagelse i en lille del af den bygning, der ellers først står færdig i 2025. Der vil også være en række aktiviteter for hele familien. Både børn og voksne kan bl.a. give deres kreative bud på fremtidens patientstue til BørneRiget, både i LEGO og i andre materialer. Børn kan også klatre på en stor træmus - den samme legeinstallation, der vil stå uden for BørneRiget i 2025, og som sammen med andre legeaktiviteter har til formål at give familierne gode oplevelser før, under og efter hospitalsbesøget.

”BørneRiget er et stjerneeksempel”

Hos Dansk Arkitektur Center har det været et meget bevidst valg at invitere BørneRiget til at blive en del af udstillingen. Tanya Lindkvist, Programchef i Dansk Arkitektur Center, forklarer:

- Vi glæder os til at vise, hvordan danske arkitekter er verdensmestre i at skabe sunde, trygge og sjove rammer for familielivet i byen. Her er BørneRiget et stjerneeksempel på, hvad arkitektur kan.   Bygningen er skabt ud fra familiens behov og hjælper med at gøre en svær situation til en mere positiv oplevelse med plads til leg. Der er helt særligt og gør en by som København ekstra attraktiv at leve i for alle, siger hun.
FOTO: Kreative børn og unge fra Rigshospitalet har indrettet deres bud på fremtidens patientstuer til BørneRiget. Se alle bidragene på udstillingen.

Vil vise børn, hvad det vil sige at være på hospitalet

Ud over at kunne opleve BørneRigets unikke byggeri tæt på, får de besøgende på udstillingen også indblik i, hvad det indebærer at være patient på hospitalet. Elisabeth Ginsberg, som er leder af strategi og innovation på BørneRiget, forklarer:

- Når børn og unge bliver syge og skal på hospitalet, går det ofte hårdt ud over hele familien. Udstillingen skal derfor også vise, hvordan BørneRiget arbejder med at skabe en så positiv og tryg oplevelse for patienter og pårørende som muligt, siger hun og fortsætter:

- De besøgende vil få indblik i, hvordan vi på Rigshospitalet bl.a. i relation til det kommende BørneRiget hjælper børn og unge bedre gennem opholdet på hospitalet ved at integrere leg i behandlingen. Det sker blandt andet ved brug af ny teknologi som virtual reality, som man kan få lov at selv at prøve på udstillingen, fortæller hun. 

FAKTA OM UDSTILLINGEN

BørneRigets del af udstillingen er blevet til i samarbejde med Dansk Arkitektur Center, BørneRigets projektorganisation, Ole Kirk’s Fond, LEGO og tegnestuerne 3XN og MONSTRUM.Redaktør