EU-bevilling sender yngre forskere på opdagelsesrejse

​CORVOS: Nyt EU-program skal hjælpe yngre talentfulde forskere med interesse for immunologi og infektionssygdomme på vej til nye landvindinger.


En række europæiske hospitaler, universiteter og firmaer er gået sammen om et nyt forsknings- og uddannelsesprogram kaldet CORVOS. CORVOS er et fælles europæisk program for yngre talentfulde forskere med interesse for immunologi og infektionssygdomme, som Rigshospitalet og Københavns Universitet er en del af.

- Det vigtigste mål med CORVOS er at opnå forståelse for, hvordan forsvaret mod bakterier, svampe og virus fungerer hos immunsvækkede patienter. Håbet er, at disse opdagelser skal bane vejen for nye behandlingsmetoder samt understøtte uddannelse og træning af yngre videnskabsfolk på tværs af landegrænser samt styrke samarbejdet med industrien, siger professor, overlæge, dr. med. Peter Garred ved Rigshospitalets Klinisk Immunologiske Afdeling og Københavns Universitet.

Peter Garred er inde over den danske del af programmet og har store forventninger til de studerendes udbytte af initiativet:

- Det er en helt ny måde at tænke ph.d.-uddannelse på, hvor vi i højere grad samarbejder på tværs af europæiske institutioner. Rigshospitalet skal, som en del af programmet, være værter for to udenlandske ph.d.-studerende. De vil forske i komplementsystemet, som er en del af det medfødte immunsystem i relation til svampeinfektioner, for at opnå en dobbelt ph.d.-grad udgående fra Københavns Universitet og universiteterne i Lübeck og Oslo.

CORVOS-programmet tilbyder også danske studerende at søge om udveksling og tage den nye ph.d.-uddannelse i udlandet.

Om CORVOS

CORVOS skal i løbet af de kommende år uddanne i alt 15 dedikerede ph.d.-studerende, som skal være med til at lukke den videnskabelige kløft, der eksisterer inden for forståelsen af de såkaldte opportunistiske infektioner. De yngre forskere vil blive del af en kreativ klynge af internationale ph.d.-studerende i flere europæiske lande, der vil få en erfaring, som vil gøre dem attraktive for videre arbejde inden for hospitalsverdenen, den akademiske verden og for industrien.

Programmet er finansieret af Horizon 2020-programmet ved MARIE SKLODOWSKA-CURIE-initiativet, Europa Kommissionen.  Det er koordineret af Innsbrucks Medicinske Universitet. CORVOS er et akronym for COmplement Regulation and Variations in Opportunistic infectionS.

Læs mere om CORVOS her.

Kontakt

Professor, overlæge Peter Garred, 2680 6606.


Redaktør