Fem forskere fra Rigshospitalet blandt de mest citerede i verden

​Web of Science har offentliggjort årets liste over de forskere i verden, som rangerer højest på citeringer i akademiske publikationer i det seneste årti. Fem forskere fra Rigshospitalet er med på listen.
Vent...

I en eksklusiv klub på tværs af 21 videnskabelige discipliner finder vi fem forskere med tilknytning til Rigshospitalet. De er blandt de af verdens forskere, som er blevet citeret oftest, og hvis navn hyppigst har figureret i de mest citerede publikationer i perioden 2009-2019. Det viser årets liste over verdens mest citerede forskere, som forskningsdatabasen Web of Science står bag. 

Web of Science har fundet frem til verdens mest indflydelsesrige forskere inden for hver af de 21 videnskabelige områder, hvoraf medicinsk og klinisk forskning er den største kategori. Samlet er listen af forskere på ca. 6.400, og de knap 500 af dem bedriver medicinsk og klinisk forskning.

Listen er baseret på målinger af akademisk ”impact factor” i form af produktion af akademiske artikler citeret af kollegaer, hvor den øverste ene procent af forskerne inden for hvert felt regnes med. Foruden højt citerede publikationer inkluderes også den enkelte forskers citeringer i de mest prestigefyldte tidsskrifter.

På listen indgår også forskere, der optræder i flere videnskabelige kategorier, men som har stor nok gennemslagskraft i den enkelte kategori til at fortjene en plads på listen.

En konkret rangering af forskerne og de præcise beregninger for ”impact factor” fremgår ikke af det materiale, som Web of Science har offentliggjort. 

De fem forskere på listen med tilknytning til Rigshospitalet er:  Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor