Gamerrum for unge patienter

​Ungecafeen HR BERG har fået et gamerrum - Her kan unge patienter mellem 12 og 24 år komme ned og spille med venner og familie.

Vent...
I et mørkt rum i Ungecafeen HR BERG i forhallen står fire helt nye, kraftfulde gaming-computere og lyser op. Her er plads til at fire unge ad gangen kan komme ned og spille online med andre indlagte unge eller deres søskende. Og der er gamerstole, head set og tastaturer til alle samt en rigtig god internetforbindelse.
Gamerrummet i HR BERG
Gamerrummet er et nyt tiltag i ungecafeen HR BERG. Det er kommet i stand takket være nogle af de mange donationer, som BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet har fået i løbet af året fra bl.a. Copenhagen Historic Grand Prix og Socialmarathon. 
Et gamerrum har længe været et ønske fra både de unge patienter, der kommer i HR Berg, og fra personalet. Det fortæller ungepædagog Jacob Højer Larsen fra HR BERG:

- Vi har længe ønsket os et gamerrum for unge i HR BERG. Særligt for drenge kan det være en rigtig god måde at lære hinanden at kende på herinde på hospitalet. Og når først drengene har spillet sammen et par gange, spiller de videre derhjemme eller oppe i afdelingen med dem, de har lært at kende gennem spillet, og på den måde kan der opstå nye venskaber mellem indlagte unge patienter, fortæller Jacob. 

Gamerrummet er åbent hver dag mellem kl. 14 og 16  for alle unge patienter mellem 12 og 24 år på Rigshospitalet. Man kan komme alene eller sammen med andre, og man er velkommen, uanset om man er indlagt eller til ambulant besøg.

Familier til en indlagt ung kan også låne rummet efter aftale, og det samme gælder unge indlagte, der har venner på besøg.

Der er også mulighed for at bruge gamerrummet tirsdage og torsdage aften mellem kl. 18.30 og 21, hvor de frivillige fra Ungdommens Røde Kors er i cafeen. 

HR BERG vil med jævne mellemrum arrangere spilleaftener for unge indlagte. Der er allerede en pige-gamer-aften på tapetet – noget, som de unge patienter i HR BERG selv er med til at arrangere.


 Ungepædagogen Jakob Højer Larsen fra HR BERG  er ikke bleg for at tage et spil med en af de unge patienter, hvis der er behov herfor. 

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor