Ny afdelingsledelse til intensiv behandling af hjerne- og nervesygdomme

​​Niels Risør Hammer og René Richard Andersen er ansat som afdelingsledelse for den nye afdeling for intensiv behandling af hjerne- og nervesygdomme. 

Neuroanæstesiologisk Klinik deles i to nye afdelinger. Ledelsen til den ene af de to afdelinger, der skal stå for intensiv behandling af hjerne- og nervesygdomme, er fundet.  

Niels Risør Hammer er ansat som ledende overlæge og René Richard Andersen som ledende oversygeplejerske. De tiltræder begge 1. juni. 

Niels Risør Hammer kommer fra en stilling som overlæge på Neurointensivafsnit. Han har derudover erfaring fra Pediatric Intensive Care Unit på Children's Hospital at Westmead og intensiv udrykningshold i Australien. 

René Richard Andersen kommer fra en stilling som oversygeplejerske for Klinik for Rygmarvsskader. Før denne stilling var René Richard Andersen afdelingssygeplejerske på Klinik for Neurorehabilitering / Traumatisk Hjerneskade. Han har derudover også erfaring fra Intensiv Terapiklinik på Rigshospitalet og som klinisk oversygeplejerske indenfor intensiv behandling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

”Det er et solidt ledelsesteam, der har en stor opgave at løfte. Det er et perfekt match til at løse de kommende opgaver med indflytning i Nordfløjen og med at skabe optimale patientforløb for patienter, der bliver indlagt med akutte hjerneskader, efterfølgende kommer til tidlig genoptræning på intensiv og endelig videre til genoptræning, på sigt i Neurorehabiliteringshuset,” siger centerdirektør for Neurocentret Jannick Brennum. 

Klinik deles i to
Neuroanæstesiologisk Klinik bliver to selvstændige afdelinger med hver sin afdelingsledelse. Klinikken bliver opdelt i en afdeling for bedøvelse, respirationsstøtte og smertebehandling og en afdeling for intensivbehandling for hjerne og nervesygdomme. Afdelingsledelsen for bedøvelse, respirationsstøtte og smertebehandling er endnu ikke fundet. Ansættelsesprocessen er stadig i gang. 

Nuværende klinikchef for Neuroanæstesiologisk Klinik Kim Garde har valgt at opsige sin stilling med virkning fra maj 2020. Stillingen som ledende oversygeplejerske i Neuroanæstesiologisk Klinik er lige nu konstitueret med Dorte Inekci og Lene Dalum i afdelingsledelse med Kim Garde.

Fakta: De nye afdelinger 

Afdelingen for intensivbehandling af hjerne- og nervesygdomme vil bestå af de nuværende afsnit: 
  • Intensiv (Glostrup)
  • Neurointensivafsnit (Blegdamsvej)
  • Neuroanæstesiologisk Operationsafsnit (Blegdamsvej) 

Afdelingen for bedøvelse, respirationsstøtte og smertebehandling vil bestå af de nuværende afsnit:  
  • Anæstesiafsnittet (Glostrup)
  • Dagkirurgi og Opvågning (Glostrup)
  • Respirationscenter Øst (Glostrup) 
  • CRPS-klinikken (Glostrup) 
  • Tværfagligt Smertecenter (Blegdamsvej) 
Redaktør