Rigshospitalet vært for international konference om det sunde svangerskab og forebyggelse af barnløshed

I disse dage samles fertilitetseksperter, jordemødre, sygeplejersker og obstetrikere på Rigshospitalet til en internationale konference ’Having Children in the Future'
Vent...
Både nationalt og internationalt er der stort fokus på at forebygge barnløshed og skærpe fokus på sundheden både under og forud for en graviditet. 

Den 26. – 27. september er Rigshospitalet vært for en international konference om emnet med deltagelse af både fertilitetseksperter, jordemødre, sygeplejersker, obstetrikere og repræsentanter fra industrien, der sammen sætter fokus på emnet. Regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) åbner konferencen torsdag den 27. september kl. 9.35.

Konferencen byder på oplæg om både ’fertility awareness’ og ’family building’ samt nyeste forskning i de udfordringer, samfundet og de sundhedsprofessionelle står over for i forhold til reproduktion og sundhed i forbindelse med graviditet.

- Konferencen er en unik mulighed for at samle kræfterne fra både jordemødre og andre fagpersoner fra det obstetriske område og fertilitetseksperter, forklarer Hanne Hegaard, der er formand for styregruppen bag konferencen og forskningsjordemoder på Rigshospitalet. - Vi er gode hver for sig, men samarbejde og udveksling på tværs af fertilitet og fødselsområdet, har vi måske ikke været så gode til at sætte fokus på tidligere, så det håber vi også at konferencen vil bidrage til, forklarer hun. - Kvindens sundhed og sundhedsvaner før graviditeten har stor betydning for kvindens og barnets sundhed i graviditeten og på langt sigt. Jordemødre, obstetrikere og fertilitetslæger må have mere fokus på dette i fremtiden, understreger hun. 

- Konferencen giver en spændende mulighed for at fortsætte de gode takter fra ReproUnion-samarbejdet på tværs af Øresund og mulighed for at afprøve nye måder at samarbejde på - både på tværs af faggrupper, der traditionelt ikke har arbejdet så tæt sammen, og med industrien, der også er tilstede på konferencen. - Som noget nyt sætter vi nemlig sammen med industrien fokus på forebyggelse, forklarer professor i fertilitet Søren Ziebe, der er moderator på flere sessions på konferencen og med i planlægningsgruppen. - Samarbejdet med industrien har typisk handlet om medicin eller ny forskning, men ikke så meget om forebyggelse, og det håber vi bl.a. at konferencen kan ændre på, forklarer han.

Konferencen er organiseret af Obstetrisk Klinik og Fertilitetsklinikken fra Juliane Marie Centret på Rigshospitalet i samarbejde med Institut for Folkesundhedsvidenskab. 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor