Privat firma overtager hjælp til respiratorbrugere

De faglærte hjemmerespiratorordninger i Region Hovedstaden bliver pr. 1 februar 2020 samlet hos en privat leverandør.
Vent...

​Alle Region Hovedstadens faglærte respiratoriske hjælperhold samles pr. 1. februar 2020 hos regionens private leverandør - Ajourcare. Beslutningen er truffet af Regionsrådet i juni 2019.

Regionen har i alt 30 faglærte respiratoriske hjælperhold (sygeplejersker og SOSU-assistenter), som i dag er organiseret under hhv. Ajourcare og Regionens Hjælperordning for Respiratorbrugere (RHR). En brugerundersøgelse fra 2018 har vist, at der både blandt patienterne tilknyttet Regionens Hjælperordning for Respiratorbrugere og Ajourcare, generelt set er stor tilfredshed med hjælpernes faglige kompetencer. Med samlingen af hjælperholdene hos Ajourcare, vil der være mulighed for bedre at udnytte ressourcerne til bl.a. akutteamet og vagttelefonen. 

De faglærte hjælperhold, som i dag administreres af RHR, tilbydes overflytning til regionens private leverandør – Ajourcare. RHR og Ajourcare vil sammen arbejde for, at overgangen sker så skånsomt og smidigt som muligt for de hjemmeboende respiratorbrugere. 
Indtil overflytningen den 1. februar 2020 er RHR fortsat ansvarlig for driften af deres nuværende hjælpeordninger.

RHR blev oprettet i december 2016, da 24 hjemmerespiratorordninger fra Kinnerup Care, efter en længere periode med gentagne og alvorlige udfordringer i driften, blev overdraget til regionen. Det blev dengang besluttet, at man efter ca. 2 år skulle vurdere, hvorvidt de faglærte ordninger skulle ligge i offentligt eller privat regi.

Borgere, der på grund af sygdom eller skade, ikke kan trække vejret selv, kan få stillet en hjemmerespirator og et hjælperhold til rådighed i hjemmet. I Region Hovedstaden er der ca. 200 borgere, som modtager respiratorisk overvågning og behandling i hjemmet. 
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor